Στη Yamaha ο Βινιάλες

Νίκος Τσιώκος
Στη Yamaha ο Βινιάλες
Το... deal ολοκληρώθηκε και ο Μάβερικ Βινιάλες θα αντικαταστήσει τον Χόρχε Λορένθο στη Yamaha το 2017. Στο Μουτζέλο η ανακοίνωση.

Τον αντικαταστάτη του Χόρχε Λορένθο βρήκε η Yamaha. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ωστόσο η ιστοσελίδα motorsport.com αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και πως ο Μάβερικ Βινιάλες ταξίδεψε το Σάββατο (14/5) για την Ιταλία για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ιαπωνική ομάδα.

Έτσι, η Yamaha θα έχει νέο δίδυμο αναβατών για τα επόμενα δύο χρόνια, αφού ο Βινιάλες θα βρει εκεί τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι και το 2018. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το στιλ του ταιριάζει περισσότερο με αυτό του «Γιατρού».

Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται πως ο Ισπανός έλαβε την απόφασή του την περασμένη εβδομάδα στο Λε Μαν και εν συνεχεία την ανακοίνωσε στη Suzuki, καθώς και ότι η ανακοίνωση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (19/5) στο Μουτζέλο, όπου ο ίδιος θα είναι παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Το who is who

Ο Μάβερικ Βινιάλες Ρουίζ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1995 στην πόλη Φιγκουέρες της Ισπανίας και ξεκίνησε την καριέρα του στους αγώνες μοτοσικλέτας από ηλικία τριών ετών. Το 2002 συμμετείχε στο Καταλανικό Πρωτάθλημα 50cc πριν τις πετυχημένες σεζόν στα 70cc και τον τίτλο στα 125cc του Καταλανικού. Κάτι που επανέλαβε το 2008, ενώ παράλληλα κέρδισε το Mediterranean Trophy (Μεσογειακό).

Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Γερμανικό IDM 125GP, όπου τερμάτισε έβδομος με μία Aprilia RS 125 R. Το 2009 αγωνίστηκε στο CEV Buckler 125GP και ολοκλήρωσε τη σεζόν ως Ρούκι της Χρονιάς, καθώς ήρθε δεύτερος στη βαθμολογία πίσω από τον πρωταθλητή Αλμπέρτο Μονκάγιο με διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών, αφού είχε μία νίκη και τέσσερις σερί παρουσίες στο βάθρο.

Ωστόσο, οι δυο τους έδωσαν μάχη και το 2010 και τότε ο Βινιάλες αναδείχτηκε πρωταθλητής με δύο πόντους διαφοράς, αφού μέτρησε δύο νίκες και εφτά πόντιουμ. Η μάχη μεταξύ τους συνεχίστηκε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ο Βινιάλες επικράτησε ξανά στην Αλμπαθέτε.

Το 2011 ήταν καιρός να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας. Η αρχή έγινε από την κατηγορία των 125cc, που αργότερα μετονομάστηκε σε Moto 3. Εκεί πανηγύρισε 12 νίκες, 31 παρουσίες στο βάθρο, 10 pole position, 7 ταχύτερους γύρους, 778 βαθμούς καριέρας 49 εκκινήσεις, καθώς και 1 τίτλο το 2013.

Το 2014 ανέβηκε στη Moto 2, όπου το... ταμείο ήταν 4 νίκες, 9 πόντιουμ, 1 pole, 5 ταχύτεροι γύροι και 274 πόντοι σε 18 εκκινήσεις, αλλά ήδη είχε κλέψει τις εντυπώσεις και την επόμενη χρονιά πήρε το... βάπτισμα του πυρός στο Moto GP. Αυτό έγινε με τη Suzuki, με την οποία έχει 1 πόντιουμ και 130 βαθμούς σε 23 εκκινήσεις μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!