Πρώτο Q3 μετά από 1,5 χρόνο για Αλόνσο

Νίκος Τσιώκος
Πρώτο Q3 μετά από 1,5 χρόνο για Αλόνσο
Την πρώτη πρόκριση σε Q3 κατατακτηρίων δοκιμών μετά από 1,5 χρόνο πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο στην Ισπανία, καθώς η τελευταία του ήταν στο Άμπου Ντάμπι το 2014.

Η... μετακόμιση στη McLaren και τα πολλά προβλήματα στη νέα συνεργασία με τη Honda δεν επέτρεψαν στον Φερνάντο Αλόνσο να προκριθεί σε Q3 κατατακτηρίων δοκιμών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που το έπραξε ήταν στο Άμπου Ντάμπι το 2014, όταν ήταν όγδοος τότε με τη Ferrari.

Ο Ισπανός, λοιπόν, τα κατάφερε μετά από 1 χρόνο και 5,5 μήνες, δηλαδή μετά από περίπου 1,5 χρόνο, αφού ήρθε δέκατος στις κατατακτήριες της Καταλούνια Βέβαια, θα μπορούσε να το πράξει αυτό και πιο νωρίς, αφού έφτασε στην... πηγή στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ πέρυσι, όμως έμεινε 11ος.

«Συνεχίζουμε την πρόοδο ως ομάδα και τώρα η πρώτη φορά στο Q3 χωρίς μεγάλα συμβάντα είναι καλά νέα για μας. Ας το απολαύσουμε για λίγο, όμως πρέπει να σκεφτούμε το αύριο. Δεν έχουμε ελεύθερη επιλογή των ελαστικών, που είναι μειονέκτημα το οποίο πρέπει να καλύψουμε από κάπου αλλού. Θα σκεφτόμασταν να κερδίσουμε θέσεις, αλλά στη Βαρκελώνη έχει να κάνει με την εκκίνηση και τα πιτ στοπ.

Είναι ένα βήμα, ένα εμπόδιο που πρέπει να περάσεις μια μέρα και σήμερα ήταν αυτή η μέρα. Θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό να είμαστε στο Q3 και μετά στους βαθμούς, είναι η φυσιολογική κατάσταση που προσπαθούμε να βρούμε και φαίνεται ότι είναι κοντά», ήταν τα λόγια του, μετά το τέλος της διαδικασίας στην Καταλούνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!