Τι αλλάζει στην Corvette C8;

Τι αλλάζει στην Corvette C8;
Η επόμενη γενιά της Chevrolet Corvette γυρίζει σελίδα στην 63χρονη ιστορία της, καθώς θα παρουσιαστεί με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Από το 1953 που κατασκευάζεται ανελλιπώς έως και σήμερα, η Corvette αποτελεί το πρότυπο του αμερικανικού sport αυτοκινήτου. Κανείς ποτέ έως σήμερα δεν σκέφτηκε μάλιστα να αμφισβητήσει την επιτυχία της μηχανολογικής της συγκρότησης, που συνίσταται στην κλασική συνταγή κινητήρας εμπρός – κίνηση πίσω. Δημοσιογραφικές ωστόσο πληροφορίες, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά βάσιμες, αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά τη, με τον κωδικό C8, θα αποτελέσει μια μεγάλη τομή στην ιστορία της, καθώς θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο.

Η σχετική ψηφιακή απεικόνιση του μοντέλου δείχνει ένα πολύ πιο συμπαγές αμάξωμα, με κοντό εμπρός μέρος, σαφώς εγγύτερο αισθητικά στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές προτάσεις. Μάλιστα, η Corvette C8 θα είναι η πρώτη γενιά του που δεν θα χαρακτηρίζεται απλώς ως ένα sport αυτοκίνητο, αλλά ως supercar.

Η παρουσίαση της 8ης και ανατρεπτικής γενιάς αναμένεται στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018 με την παραγωγή να ξεκινά στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κινητήρας θα είναι και πάλι ο γνωστός V8 των 6,2 λίτρων με ισχύ περίπου 500 ίππους στην απλή και 650 στην turbo εκδοχή του. Ωστόσο, στο μέλλον θα παρουσιαστεί και υβριδική εκδοχή, με ηλεκτρικό κινητήρα που θα μεταφέρει ισχύ στους εμπρός τροχούς και θα ονομάζεται πιθανότατα Corvette E-Ray.

Να λοιπόν που οι απαιτήσεις των καιρών δεν αφήνουν αλώβητους ούτε και τους θρύλους της αυτοκίνησης. Μπορεί η Corvette να είναι από τα τελευταία «κάστρα» της πάλαι ποτέ αγνής και ανόθευτης αμερικανικής τεχνολογίας, όπως όμως τα περισσότερα, ήρθε η ώρα να πέσει και αυτό. Λέτε στο μέλλον να δούμε και Harley Davidson με 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!