Γκουτιέρεζ: «Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα»

Γκουτιέρεζ: «Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα»
Ο Μεξικανός οδηγός της Haas δήλωσε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στην οδήγηση, αλλά το μονοθέσιο του είναι αναξιόπιστο.

«Εγώ κάνω το καλύτερο δυνατό. Τα προβλήματα αξιοπιστίας όμως δεν είναι δικιά μου δουλειά να λυθούν. Αυτό πρέπει να το αναλάβει η ομάδα» δήλωσε ο Γκουτιέρεζ μετά το FP2 στην Ισπανία, όπου προβλήματα στα ηλεκτρικά δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει έναν καλό γύρο και εγκατέλειψε γρήγορα την προσπάθεια.

Ο Μεξικανός έχει τερματίσει μόλις έναν αγώνα φέτος έχοντας αντιμετωπίσει συνεχώς προβλήματα αξιοπιστίας με το αυτοκίνητο της Haas. Η δυσαρέσκειά του είναι προφανής στα λόγια του:

«Είμαι στην ομάδα για να οδηγήσω όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν και αυτό κάνω. Όλη η καλή δουλειά όμως δεν φαίνεται προς τα έξω, στα αποτελέσματα, λόγω των προβλημάτων του αυτοκινήτου. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό για ‘μένα, καθώς με κάνει να δείχνω κακός οδηγός».

Για τα αποτελέσματα στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών στην Ισπανία δήλωσε ότι κατά την πρώτη, η μεσαία γόμα των ελαστικών δεν δούλεψε σωστά και, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, το μονοθέσιο δεν ήταν ισορροπημένο. Στη δεύτερη περίοδο με τα μαλακά ελαστικά η Haas βρήκε ρυθμό, αλλά ήταν η ώρα την ηλεκτρικών να ανακόψουν τη διάθεση του Γκουτιέρεζ για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!