Πιστεύουν στη βελτίωση στη Ferrari

Νίκος Τσιώκος
Πιστεύουν στη βελτίωση στη Ferrari
Οι Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ πιστεύουν ότι με πολλή δουλειά μπορούν στη Ferrari να βελτιωθούν και να είναι πιο δυνατοί το επόμενο διήμερο στην Ισπανία.

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών η Ferrari κυριάρχησε και έκανε το 1-2, ενώ στη δεύτερη είχε δεύτερη και τέταρτη θέση βλέποντας τη Mercedes να περνάει μπροστά. Στη Scuderia έχουν αρκετή δουλειά ακόμη να κάνουν για να βελτιωθούν, κάτι που παραδέχτηκαν οι Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Όμως, οι δύο πιλότοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για πιο δυνατή παρουσία της επόμενες δύο ημέρες στην Καταλούνια. «Ήταν μία φυσιολογική Παρασκευή, ήμασταν προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας. Σ' ένα σημείο επέστρεψα στο γκαράζ για να ελέγξω κάτι στο μονοθέσιο. Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι όλα ήταν εντάξει.

Ήταν μόνο ένα μικρό θέμα και μέχρι το τέλος της περιόδου καταφέραμε να κάνουμε όλα όσα θέλαμε. Είναι δύσκολο να πω πού βρισκόμαστε σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας. Δεν ήταν κακή μέρα, όμως μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε. Είναι πολύ δύσκολη πίστα για τα ελαστικά και το τελευταίο κομμάτι είναι γεμάτο στροφές.

Σε σύγκριση με τη Ρωσία, είναι πιο εύκολο για τα ελαστικά, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμη για να είμαι 100% χαρούμενος με την ισορροπία του μονοθεσίου. Θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε και να είμαστε πιο δυνατοί», είπε ο Iceman. «Ακόμα και η σημερινή δεν ήταν η τέλεια μέρα, θα είναι καλύτερα αύριο.

Το απόγευμα ήταν λίγο πιο δύσκολο για μας, όχι τόσο καλά όσο το πρωί, αλλά μπορούμε ακόμα να δουλέψουμε στο μονοθέσιο και να το βελτιώσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνήθως είμαστε αρκετά δυνατοί σε αυτό. Είναι μόνο Παρασκευή, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποφάσεις μας.

Η πρώτη εντύπωση του ρυθμού μας ήταν καλή σήμερα. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η αυριανή μέρα εξαρτάται και από το το έκαναν οι υπόλοιποι σήμερα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα και να είμαστε πιο δυνατοί», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Γερμανός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!