Φερστάπεν: «Ακόμα συνηθίζω την RB12»

Νίκος Τσιώκος
Φερστάπεν: «Ακόμα συνηθίζω την RB12»
Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για την εμπειρία του ως πιλότος της Red Bull και τόνισε ότι ακόμα συνηθίζει την RB12.

Για πρώτη φορά ως πιλότος της Red Bull έτρεξε στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός έχει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του, αφού η RB12 διαφέρει πολύ από την STR11, και τόνισε ότι ακόμα συνηθίζει το μονοθέσιο των «κόκκινων ταύρων». Παρά ταύτα, όμως, δήλωσε χαρούμενος με την προσπάθειά του τη σημερινή ημέρα.

«Νομίζω ότι μπορώ να είμαι χαρούμενος. Έκανα όλες τις διαδικασίες, το απόλαυσα. Ακόμα συνηθίζω το μονοθέσιο, αλλά όλα ήταν πολύ θετικά. Το απολαμβάνω και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ένιωσα ακόμα τα πλήρη όρια του μονοθεσίου. Το αισθάνεσαι περισσότερο όταν είσαι στα όρια.

Αν νιώθεις καλά με το μονοθέσιο, μπορείς να πας στο όριο. Η θέση του καθίσματος είναι εντελώς διαφορετική, όπως και οι λειτουργίες στο τιμόνι. Πάω βήμα, βήμα. Όταν μπω στο μονοθέσιο αύριο, θα έχω καλύτερη αίσθηση. Χρειάζομαι μερικούς αγώνες για να είμαι τελείως άνετος», ανέφερε ο 18χρονος.

Πάντως, στο ντεμπούτο του με τους Αυστριακούς δεν τα πήγε άσχημα την πρώτη ημέρα, αφού ήταν έκτος και όγδοος στους χρόνους σε FP1 και FP2, αντίστοιχα. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και φέρει καλά αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα, τότε θα φανεί σωστή η επιλογή της Red Bull.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!