Ρόσμπεργκ: «Θέλω νίκες, όχι ρεκόρ»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσμπεργκ: «Θέλω νίκες, όχι ρεκόρ»
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν κοιτάζει το ρεκόρ σερί νικών και εστιάζει την προσοχή του στο να πανηγυρίσει νίκες, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Τη δική του ιστορία γράφει ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ήδη, έχει φτάσει τις εφτά σερί νίκες και έχει πιάσει τους Αλμπέρτο Ασκάρι και Μίκαελ Σουμάχερ στη λίστα με τα σερί νικών όλων των εποχών, ενώ μπροστά είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ με εννιά. Όμως, ο Γερμανός δεν το κοιτάζει αυτό και εστιάζει την προσοχή του στο να πανηγυρίζει νίκες, όπως δήλωσε και ο ίδιος.

«Είμαι ενήμερος για το ρεκόρ (σερί νικών), αλλά δεν το σκέφτομαι. Η προσήλωσή μου δεν είναι καθόλου σε αυτό, αλλά στο να κερδίζω αγώνες, κάτι που πραγματικά απολαμβάνω και είναι μεγάλη συγκίνηση επίσης. Δεν είναι ότι δεν απολαμβάνω αυτά τα στατιστικά και πως έχω ισοφαρίσει τον Μίκαελ (Σουμάχερ), αλλά δε θεωρώ ότι είμαι στο ίδιο επίπεδο με τον Μίκαελ.

Αυτό ούτε στ' όνειρό μου. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσω στη Βαρκελώνη είναι να σκεφτώ τη Βαρκελώνη. Στόχος μου είναι να κερδίσω εκεί. Ένα αγωνιστικό τριήμερο απαιτεί 100% προσήλωση, οπότε δεν υπάρχει χώρος για να κοιτάξω τι θα συμβεί στο μέλλον», είπε ο πιλότος της Mercedes.

Πάντως, αν όντως καταφέρει και πιάσει τις εννιά σερί νίκες του Φέτελ, τότε αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει τις έξι στα πρώτα Γκραν Πρι και πως θα βάλει γερές βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στην Ισπανία, όπου η Ferrari θα αναζητήσει την πρώτη της νίκη φέτος, όπως και ο Λιούις Χάμιλτον για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!