Έρχεται ηλεκτροκίνητη νταλίκα με 2.000 άλογα;

Έρχεται ηλεκτροκίνητη νταλίκα με 2.000 άλογα;
Σιγά σιγά οι εταιρείες των αυτοκινήτων εξελίσσουν όλο και περισσότερα μοντέλα με καύσιμο το ηλεκτρικό ρεύμα, με τα βαρέα φορτηγά να μην αποτελούν εξαίρεση.

Οι νταλίκες είναι οχήματα που εξυπηρετούν επαγγελματικές ανάγκες, οπότε κάθε μείωση κόστους φέρνει στους επιχειρηματίες ανάλογη αύξηση των κερδών τους. Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία Nikola Motor εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο μεγάλο φορτηγό, που έρχεται για να μειώσει στο ελάχιστο τα έξοδα.

Οι τεράστιες μπαταρίες (320 kWh) που φιλοξενούνται στο αμάξωμα αρκούν για να προσφέρουν αυτονομία έως και 1.930 χιλιόμετρα, με τις τιμές ισχύος να είναι περίπου 2.000 ίπποι και ροπή 5.017 Nm! Αυτό προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 30 δευτερόλεπτα όταν το φορτηγό είναι φορτωμένο, ενώ όταν είναι άδειο αναμένεται ο χρόνος να πέσει ακόμη περισσότερο. Το σύστημα πέδησης ενσωματώνει τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας για φόρτιση των μπαταριών σε κατηφόρες, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους έξι τροχούς. Τόσοι είναι και οι ηλεκτροκινητήρες που κινούν το Nikola One, ένας για κάθε ρόδα.

Στο εσωτερικό του προσφέρει μια οθόνη 15 ιντσών για την προβολή πληροφοριών, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10 ιντσών, ίντερνετ με ταχύτητες LTE (4G) και Wi-Fi, πανοραμικό παρμπρίζ, ηλιοροφή, κάμερες θέασης 306 μοιρών, τηλεόραση 42 ιντσών, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγειοκαταψύκτης κανονικού μεγέθους και δύο κανονικά κρεβάτια. Η εταιρεία υπόσχεται ότι τα λειτουργικά έξοδα της ηλεκτροκίνητης πρότασής τους είναι τα μισά από ένα συμβατικό φορτηγό με πετρελαιοκινητήρα, ενώ δέχεται παραγγελίες με μια εγγύηση των 1.500 δολαρίων (1.330€). Οι τιμές ξεκινούν από τα 350.000 δολάρια (310.000€) και φτάνουν τα 415.000 δολάρια (368.000€), ανάλογα με τον επιπλέον εξοπλισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!