Με το δεξί οι Ferrari

Με το δεξί οι Ferrari
Στην πρώτη και δεύτερη θέση της πρώτης περιόδου των δοκιμών στο Γκραν Πρι της Βαρκελώνης, βρέθηκαν οι δύο Ferrari των Φέτελ και Ραϊκόνεν.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται αναφέρει ο λαϊκή σοφία και τουλάχιστον για τη Ferrari, αλλά και συνολικά για την εξέλιξη του πέμπτου κατά σειρά αγώνα του φετινού πρωταθλήματος F1, αυτό ίσχυσε και με το παραπάνω.

Οι προβλέψεις για βροχή δεν επαληθεύτηκαν και τα κόκκινα μονοθέσια φορώντας τη μαλακή γόμα των ελαστικών έγραψαν τους ταχύτερους χρόνους του FP1. Ο Φέτελ ήταν ο μοναδικός που βρέθηκε στο 1:23,951, ενώ ο Ραϊκόνεν με διαφορά μόλις ενός δεκάτου ήταν δεύτερος με χρόνο 1:24.089.

Σε αυτό το δευτερόλεπτο τερμάτισαν και οι δύο Mercedes με τους Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον να έχουν μεταξύ τους μόλις 15 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά. Τα γερμανικά μονοθέσια όμως δεν χρησιμοποίησαν τη μαλακή, αλλά τη μεσαία γόμα ελαστικών, αφήνοντας έτσι υποσχέσεις κυριαρχίας στη δεύτερη περίοδο.

Τους κορυφαίους ακολούθησαν αυτή τη φορά οι δύο Red Bull των Ρικιάρντο και Φερστάπεν, στις θέσεις 5 και 6, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι μικρότερη των 2 δεκάτων του δευτερολέπτου. Ο μόλις 19 ετών Φερστάπεν έδειξε έτσι πολύ νωρίς ότι προσαρμόστηκε στο νέο του μονοθέσιο, αλλά και ότι η απόφαση της Red Bull να τον «ανεβάσει» στην πρώτη ομάδα και να ρίξει στην Toro Rosso τον Κβιάτ είχε νόημα.

Η αίσθηση αυτή ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι ο Ρώσος οδηγός της Toro Rosso δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη 12η θέση, η οποία μάλιστα ήταν και κατά 4 θέσεις πίσω από αυτή του συναδέλφου του Σάινθ, που πέτυχε τον 8ο χρόνο.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Μπότας και Μάσα με τις Williams στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα, ενώ οριακά μπήκε στη δεκάδα ο Αλόνσο με τη σημαντικά βελτιωμένη McLaren - Honda

Ο νεότατος Οκόν που δοκιμάστηκε από τη Renault αντικαθιστώντας τον Πάλμερ στο FP1 είχε μια απογοητευτική ημέρα και αποχώρησε νωρίς με μηχανικό πρόβλημα, ενώ στο πρώτο μισάωρο βγήκε εκτός και η Force India του Πέρεζ με καπνούς να βγαίνουν από το χώρο του κινητήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!