Τύχη ή εξαιρετική ικανότητα; (video)

Τύχη ή εξαιρετική ικανότητα; (video)
Μια έξοδος από την πίστα και ένα χτύπημα στο κιγκλίδωμα με μοτοσικλέτα, που όμως δεν κατέληξε σε πτώση, είναι πραγματικά σπάνια.

Στην ιστορική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ που είναι ανοιχτή για χρήση από το κοινό, έχουν καταγραφεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ατυχήματα, τόσο κατά τη διάρκεια αγώνων, όσο επίσης δοκιμών από τους κατασκευαστές ή απλής βόλτας από ιδιώτες.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο δεν είναι ούτε η ιδιαιτερότητα, ούτε η σφοδρότητα του ατυχήματος που εντυπωσιάζει –μάλιστα το συμβάν δεν μπορείς να το εντάξεις στα ατυχήματα. Ναι, ο μοτοσικλετιστής στο video είχε έξοδο από το δρόμο και επαφή με τη μπαριέρα. Ωστόσο, για κάποιο ανεξήγητο σε εμάς λόγο, δεν εξελίχθηκε ποτέ σε πτώση και έτσι αυτός συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Όσοι οδηγούν μοτοσικλέτα γνωρίζουν ότι αυτά τα πράγματα «απλώς δεν γίνονται», υπό την έννοια ότι 999 στις 1.000 φορές μια τέτοια απώλεια ελέγχου θα οδηγούσε σε πτώση.

Είτε στην περίπτωση που λειτούργησε ευεργετικά ο παράγοντας τύχη, είτε στην περίπτωση που ο οδηγός είχε τα ατσάλινα νεύρα να μην κλείσει το γκάζι ή να φρενάρει, το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό «σώσιμο», που επέτρεψε στον αναβάτη να συνεχίσει αλώβητος.

Μακάρι όλοι οι έξοδοι από το δρόμο να έχουν αυτό το αποτέλεσμα για τους μοτοσικλετιστές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!