Είστε έτοιμοι για Audi A5;

Είστε έτοιμοι για Audi A5;

Είστε έτοιμοι για Audi A5;

Σε 20 ημέρες από σήμερα, στις 2 Ιουνίου, η Audi θα αποκαλύψει το νέο A5. Το οποίο, προς το παρόν, κρατά πολύ καλά καλυμμένο. 

Με δύο εικόνες που αναδεικνύουν περισσότερο το ευφυές καμουφλάζ του και λιγότερο τη σιλουέτα του, η Audi ανακοίνωσε την επίσημη παρουσίαση του νέου A5, της coupe δηλαδή εκδοχής του A4. Φυσικά θα ακολουθήσει και το sportback, που θα είναι η τετράθυρη  εκδοχή του.

Κρίνοντας από τις μέχρι σήμερα κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου, αισθητικά δεν θα είναι σίγουρα ανατρεπτικό, σε σχέση με τον προκάτοχό του, ακριβώς όπως συνέβη και με τη νέα γενιά του Α4.

Εκεί που αναμένεται πολύ σημαντική βελτίωση είναι στο βάρος και τη δυναμική συμπεριφορά, καθώς η χρήση του νέου πλαισίου MLB Evo στο A5 θα μειώσει σημαντικά το βάρος. Έτσι, το κομψό τετραθέσιο κουπέ, παρά τις ελαφρά αυξημένες διαστάσεις που θα έχει, θα είναι σίγουρα πιο γρήγορο, ποιο οικονομικό και πιο ευχάριστο στην οδήγηση.

Τα μηχανικά μέρη προέρχονται φυσικά από το αδελφό Α4, με βασικό κινητήρα τον TSi των 1.4 λίτρων και κορυφαίο τον 3.0 V6 της έκδοσης RS5, που φήμες τοποθετούν την απόδοσή του κοντά στους 500 ίππους. Μάλιστα, γίνεται λόγος για την ενσωμάτωση, για πρώτη φορά, μιας μορφής υπερτροφοδότησης με ηλεκτρικό turbo, όπως στον κινητήρα diesel του SQ7.

Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, καθώς σε 20 μόλις ημέρες θα έχουμε όλες τις απαντήσεις σχετικά. 

Best of internet