Απίστευτα και αξέχαστα κυνηγητά!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Απίστευτα και αξέχαστα κυνηγητά!

Υπάρχει «χολιγουντιανή» συνταγή της επιτυχίας; Σε μια ταινία δράσης που σέβεται τον εαυτό της υπάρχει. Οι καταδιώξεις με αυτοκίνητα! Οι σκηνές καταδίωξης είναι το κερασάκι σε μια καλή κινηματογραφική περιπέτεια που κρατά τους θεατές «στην πρίζα» και προσφέρει άφθονο θέαμα δράσης. Ας δούμε τις δέκα κατά την γνώμη μας καλύτερες σκηνές.

Απίστευτα και αξέχαστα κυνηγητά!

Αν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη καταδίωξης σε μια ταινία, ο πιο συχνός τύπος είναι η καταδίωξη με... αυτοκίνητα. Οι γρήγορες σκηνές καταδίωξης, κινηματογραφημένες με μαεστρία, συνήθως περιλαμβάνουν ριψοκίνδυνους ελιγμούς υψηλής ταχύτητας, θεαματικά τρακαρίσματα και κινηματογράφιση με μεγάλη ποικιλία πλάνων. Ημι-ρυμουλκούμενο φορτηγά, φορτηγά υγρών καυσίμων, οχήματα χιονιού... ακόμα και λεωφορεία αλλά και άλλα ασυνήθιστα μεγάλα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί μετατρέποντας ξαφνικά, μια βαρετά σκηνοθετημένη -μέχρι εκείνη τη στιγμή- ταινία, σε ένα κορεσμένο από δράση θέαμα. Ελάτε να δούμε δέκα από τις πιο αξέχαστες και πιο χαρακτηριστικές σκηνές καταδίωξης, από ισάρριθμες ταινίες που άφησαν εποχή.

10. O Άνθρωπος από τη Γαλλία «The French Connection»
Ο Τζιν Χάκμαν εκτός από πρωταγωνιστής εκείνης της ταινίας, ήταν και εν ενεργεία οδηγός αγώνων εκείνη την εποχή! Το «The French Connection» έθεσε τις βάσεις για το πως πρέπει να γυρίζονται οι κινηματογραφικές καταδιώξεις.

9. Οι Διαρρήκτες «The Burglars»
Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και στον Πειραιά. Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό οδηγεί ο ίδιος στις περισσότερες σκηνές ένα ταπεινό Fiat 124 ενώ τον κυνηγά μοναδικά ένα Opel Rekord! Οργώνουν ολόκληρη την Αθήνα ξεκινώντας από το λιμάνι και συνεχίζοντας στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά και μέσω της παραλιακής φτάνουν μέχρι την Γλυφάδα! Μια αξέχαστη, χορταστική σκηνή, με έντονο άρωμα Ελλάδας.

8. Σε 60 δευτερόλεπτα «Gone In 60 Seconds» 1974
Η αρχική ταινία του 1974 διαθέτει την μεγαλύτερη σε διάρκεια σκηνή καταδίωξης! Για σαράντα ολόκληρα λεπτά η διάσημη καταδίωξη κρατά τους θεατές σε ένταση και φυσικά μένει αξέχαστη! Την έχουμε ολόκληρη!!!

7. «The Italian Job»
Στο αρχικό φίλμ του 1968 με τα πραγματικά Μini του Ισιγόνη, γίνονται όργια στο Τορίνο, σε σκάλες, στις οροφές κτιρίων ακόμα και στην πίστα που βρίσκεται στην οροφή του εργαστασίου της Fiat στο Lingotto!

6. Έρωτας δίχως αύριο «Against All Odds»
Κυνηγητό δίχως αύριο σε μια από τις πιο αξέχαστες σκηνές «κόντρας» ανάμεσα σε δύο «μάτσο» ηθοποιούς. Η πιο διαχρονική κόντρα... Porsche εναντίον Ferrari!

5. Ένας άνδρας και μια γυναίκα 20 χρόνια μετά «Un homme et une femme, 20 ans déjà»
Η πιο σχετική με το επάγγελμα του δημοσιογράφου αυτοκινήτου σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου. Αν και θεωρητικά είναι «δημοσιογράφοι δοκιμαστές» αυτοί οι ηθοποιοί που... Καλύτερα δείτε την αξέχαστη σκηνή της αρχής της ταινίας!!!

4. Οι ατσίδες με τα μπλέ «Blues Brothers»
Οι δύο πρωταγωνιστές σπέρνουν τον όλεθρο! Η πιο εντυπωσιακή καταδίωξη της 7ης τέχνης είναι και η πιο καταστροφική με 60 περιπολικά αυτοκίνητα να γίνονται σκόνη εμπρός στα μάτια μας σε μία και μόνη σκηνή!!!

3.  Στη Σκιά των Κατασκόπων «The Bourne Supremacy»
Ο Τζέισον Μπορν δημιουργεί το απόλυτο χάος στην Μόσχα στην προσπάθεια να διαφύγει από τον δολοφόνο της φίλης του. Η επιτομή των καταδιώξεων με μια πιο ρεαλιστική εκδοχή των κατασκοπευτικών ταινιών τύπου «James Bond».

2. «Ronin»
Μια από τις καλύτερες σκηνές καταδίωξης όλων των εποχών δεν περιέχει κανένα οπτικό εφέ με επαγγελματίες οδηγούς-κασκαντέρ να οδηγούν πραγματικά τα αυτοκίνητα!

1. «Bullitt»
Η επιτομή των σκηνών καταδίωξης είναι αναμφισβήτητα η καταδίωξη στο Bullitt. O Στιβ Μακ Κουίν οδηγεί ο ίδιος σε πολλές σεκάνς της καταδίωξης μαζί με άλλους επαγγελματίες κασκαντέρ και ριζώνει για τα καλά στο μυαλό μας ως η καλύτερη σκηνή καταδίωξης όλων των εποχών.

 

The French Connection

The Burglars

Gone in 60 Seconds Car Chase (1974) HD

The Italian Job (Turin Car Chase) Original Music by quincy jones

Against All Odds Car Chase - HD

Car Chase - Un homme et une femme, 20 ans déjà.

Blues Brothers 2000 Crash

The Bourne Supremacy

Ronin Paris Car Chase Full 1080p HD

Bullitt - Chase Scene HD

Best of internet