Το νέο Audi A8 φτάνει το 2017

Το νέο Audi A8 φτάνει το 2017
Η ετήσια συνάντηση των μετόχων της Audi έφερε στο φως κάποια νέα στοιχεία για το νέο A8, το οποίο αναμένουμε να δούμε τον επόμενο χρόνο.

Η τρίτη γενιά της ναυαρχίδας της Audi που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αγορά παρουσιάστηκε πριν από επτά χρόνια και ενώ περιμέναμε να δούμε τον αντικαταστάτη της μέσα στο τρέχον έτος, αυτό δεν θα γίνει. Αντιθέτως, το 2017 θα παρουσιαστεί το νέο A8 και αναμένεται να είναι όσο τεχνολογικά προηγμένο αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αυτόνομης κίνησης της εταιρείας, που θα του επιτρέπει να κινείται αυτόνομα μέχρι και τα 60 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομο, ενώ η ίδια τεχνολογία θα εξελιχθεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να εφοδιάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό μέχρι και το 2025. Επίσης, το νέο A8 θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα σχεδιαστεί από τη νέα σχεδιαστική ομάδα της Audi, με επικεφαλής τον Μαρκ Λίχτε. Αυτό σημαίνει ότι θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το Prologue Concept που είδαμε πρόσφατα, άρα θα έχει μια ενδιαφέρουσα και δυναμική εμφάνιση.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως το A8 θα έχει πάνω του ο,τι καλύτερο έχει να δώσει η Audi, με αποκορύφωμα να είναι τα λέιζερ φωτιστικά σώματα εμπρός και τα αντίστοιχα πίσω να είναι LED, ενώ όπως το SQ7 θα έχει και εκείνο την τεχνολογία του ηλεκτρικού τούρμπο που εκμηδενίζει την υστέρηση στο γκάζι και μειώνει την κατανάλωση. Άλλες τεχνολογίες που θα ενσωματώνει είναι η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MMI της εταιρείας, οθόνες υψηλής ανάλυσης, υποστήριξη ελέγχου του infitainment μέσω χειρονομιών (όπως στη BMW Σειρά 7) και πλειάδα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Η νέα γενιά του Audi A8 λογικά θα παρουσιαστεί στο πρώτο εξάμηνο του 2017 (στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, ίσως) καθώς βρίσκεται αρκετό καιρό στα σκαριά και πριν το τέλος του έτους θα κάνει και την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες.

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη και όχι κάποια επίσημη από την Audi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!