Η Skoda Octavia και με 1.000άρη TSi

Η Skoda Octavia και με 1.000άρη TSi
Το νέο «αίμα» των TSi θα μπει κάτω από το καπό και της Octavia, χωρίς να φοβάται να σηκώσει τα αυξημένα οικογενειακά βάρη!

Ο βενζινοκινητήρας TSi του ενός λίτρου έχει αναλάβει την κίνηση πολλών μοντέλων του Volkswagen Group, με τη Skoda Octavia να παίρνει τώρα σειρά. Ο μικρός τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας θα αντικαταστήσει τον παλαιότερο 1.2 TSi σαν πιο οικονομικός και αποδοτικός, με τις πρώτες χώρες που θα επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή να είναι η Τσεχία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Ο 1.0 TSi αποδίδει 115 ίππους και 200 Nm ροπής, ικανά να επιταχύνουν το οικογενειακό μοντέλο της Skoda από στάση έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7 χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία. Η τελική ταχύτητα του Τσέχικου μοντέλου φτάνει τα 202 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Skoda είναι 5,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να είναι 104 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, καλύτερες δηλαδή από τις αντίστοιχες τιμές του 1.2 TSi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!