Η Skoda Octavia και με 1.000άρη TSi

Το νέο «αίμα» των TSi θα μπει κάτω από το καπό και της Octavia, χωρίς να φοβάται να σηκώσει τα αυξημένα οικογενειακά βάρη! 

Η Skoda Octavia και με 1.000άρη TSi
Πλήρης οθόνη
Κλείσιμο
Πληροφορίες

Ο βενζινοκινητήρας TSi του ενός λίτρου έχει αναλάβει την κίνηση πολλών μοντέλων του Volkswagen Group, με τη Skoda Octavia να παίρνει τώρα σειρά. Ο μικρός τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας θα αντικαταστήσει τον παλαιότερο 1.2 TSi σαν πιο οικονομικός και αποδοτικός, με τις πρώτες χώρες που θα επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή να είναι η Τσεχία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. 

Ο 1.0 TSi αποδίδει 115 ίππους και 200 Nm ροπής, ικανά να επιταχύνουν το οικογενειακό μοντέλο της Skoda από στάση έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7 χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία. Η τελική ταχύτητα του Τσέχικου μοντέλου φτάνει τα 202 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Skoda είναι 5,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να είναι 104 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, καλύτερες δηλαδή από τις αντίστοιχες τιμές του 1.2 TSi.