Audi και Mercedes για τον... τίτλο (video)

Audi και Mercedes για τον... τίτλο (video)
Η Mercedes-AMG A45 και το Audi RS3 στήθηκαν στη... γραμμή, για την ανάδειξη του πιο γρήγορου εκ των δύο στο πάνθεον των «καυτών» χάτσμπακ.

Η κατηγορία των χάτσμπακ εδώ και αρκετά χρόνια δεν εξυπηρετεί μόνο την καθημερινή πρακτικότητα και την ευκολία στις μετακινήσεις, αλλά υπάρχουν και εκδόσεις που τα «βάζουν» ακόμη και με παραδοσιακές σπορ κατασκευές. Το Audi RS3 και η Mercedes-AMG A45 είναι από τους ταχύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας, οπότε μια «κόντρα» μεταξύ τους είναι επιβεβλημένη. Στα χαρτιά, ο τετρακύλινδρος δίλιτρος της Mercedes είναι ο πιο ισχυρός παραγωγής για αυτά τα κυβικά και αποδίδει 381 ίππους και 475 Nm ροπής, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται μέσα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, το Audi φοράει ένα πεντακύλινδρο σύνολο των 2.5 λίτρων, με χαμηλότερη όμως απόδοση στα 367 άλογα, ροπή στα 465 Nm και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα. Το χαμηλότερο βάρος του μοντέλου από το Ίνγκολσταντ είναι ακόμη μια διαφορά των δύο αυτοκινήτων, καθώς κατά τα άλλα αμφότερα είναι πεντάθυρα, τετρακίνητα και με εξελιγμένα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων των επτά σχέσεων. Η γραμμή του τερματισμού απέχει 380 μέτρα από αυτή της εκκίνησης, όμως ποιος θα πάρει τον... τίτλο; Δείτε το βίντεο για την απάντηση. Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ένα αντίστοιχο βίντεο με ακόμη περισσότερα αξιόλογα μοντέλα ίδιων σχεδόν προδιαγραφών, όπως το νέο Ford Focus RS!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!