Η Williams διδάσκει pit stop σε νοσοκόμες! (video)

Η Williams διδάσκει pit stop σε νοσοκόμες! (video)
Γιατί οι εργαζόμενοι στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου της Ουαλίας, στράφηκαν στην ομάδα μηχανικών της Williams για την εκπαίδευσή τους;

Οι νοσοκόμες στη μονάδα νεογνών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ουαλίας, στο Κάρντιφ, αντιμετωπίζουν καθημερινά επείγουσες καταστάσεις. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει για την διατήρηση ενός βρέφους στη ζωή και ο συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ατόμων –γιατρών και νοσηλευτών- είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Με στόχο να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους, οι εργαζόμενοι ζήτησαν βοήθεια από μια ομάδα που αποδεδειγμένα συνεργάζεται άψογα και επεμβαίνει άμεσα, με στόχο την άμεση υποστήριξη και αποκατάσταση: αυτή της Williams, που αποτελείται βέβαια από μηχανικούς και υποστηρίζει αγωνιστικά μονοθέσια, αλλά ταυτόχρονα έχει ανάγει την συνεννόηση, το συντονισμό και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των μελών της σε επιστήμη.

Η Williams ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και συγκέντρωσε την ομάδα των μηχανικών της στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, για να δείξουν στην πράξη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου πως λειτουργούν. Τα πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούν, όπως η θέση του κάθε μηχανικού, η τοποθέτηση των εργαλείων που απαιτούνται με συγκεκριμένο τρόπο, η αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων και η άμεση συνεννόηση μεταξύ τους με δεδομένες χειρονομίες αντί λέξεων που πιθανώς να μην ακουστούν ή να μην γίνουν αντιληπτές, ήταν τα στοιχεία που αντέγραψαν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινή τους πρακτική και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε η γιατρός Ρέιτσελ Χέιγουορντ «Οι απαιτήσεις ενός σωστού pit stop με την δική μας δουλειά έχουν μεγάλες ομοιότητες. Πρέπει να ανταποκριθείς άμεσα, να μην υπάρχει η παραμικρή παρανόηση στην επικοινωνία και η παραμικρή καθυστέρηση, η οποία μπορεί να κοστίσει μια ζωή».

Αντίστοιχα η Κλαιρ Γουίλιαμς, εκπρόσωπος της αγωνιστικής ομάδας της Williams δήλωσε για τη συνεργασία: «Η τεχνογνωσία της F1 μπορεί να φανεί χρήσιμη σε ωπολλούς τομείς της επιστήμης. Κάποιες από τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός βρέφους στη ζωή και αυτό είναι ένα ακόμα πεδίο αναγνώρισης της δουλειάς μας, ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα μας».

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Williams έχει ανακηρυχθεί ουκ ολίγες φορές «πρωταθλήτρια» των pit stop, όπως στο φετινό Γκραν Πρι της Αυστραλίας, καθώς διαθέτει ένα από τα πλέον προπονημένα και σε άψογη φυσική κατάσταση team μηχανικών. Το video από την πρόσφατη ανακήρυξή της ως ταχύτερη ομάδα είναι αποκαλυπτικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!