Η μεγαλύτερη πρόκληση του Φερστάπεν

Νίκος Τσιώκος
Η μεγαλύτερη πρόκληση του Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν έχει να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση στο Γκραν Πρι της Ισπανίας, καθώς το μονοθέσιο της Red Bull είναι διαφορετικό από αυτό της Toro Rosso.

Κατευθείαν στα... βαθιά καλείται να μπει ο Μαξ Φερστάπεν, κάτι που δεν περίμενε. Ο Ολλανδός κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ντανιίλ Κβιάτ στη Red Bull, ενώ είχε προετοιμαστεί για τουλάχιστον μία ακόμα χρονιά με την Toro Rosso. Έτσι, έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, αφού είχε μόλις δύο εβδομάδες για να μάθει το μονοθέσιο των «κόκκινων ταύρων».

Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες ουσιαστικά είναι ίδιες! Αρκεί να δει κανείς μόνο το τιμόνι. Άλλωστε, και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι διαφέρει πολύ η RB12 από την STR11. «Είναι λίγο πιο αεροδυναμικό, πιο μικρό, η θέση του καθίσματος είναι διαφορετική. Πρέπει να το συνηθίσω και είναι νωρίς να πω πώς θα νιώθω επειδή δεν έχω οδηγήσει ακόμη το μονοθέσιο.

Μετά την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, ίσως να μπορώ να αλλάξω και πάλι κάποια πράγματα. Ευτυχώς, έχω οδηγήσει με Renault, οπότε ξέρω ήδη λίγο τις ρυθμίσεις. Αλλά ο χειρισμός όλων είναι και πάλι διαφορετικός μεταξύ μιας Toro Rosso και μιας Red Bull. Την πρώτη μέρα στο εργοστάσιο έπρεπε να μάθω πολλά πράγματα.

Ξόδεψα πολύ χρόνο στον προσομοιωτή για δοκιμές και φαίνεται ότι όλα είναι υπό έλεγχο τώρα», δήλωσε ο 18χρονος πιλότος. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το τιμόνι, αφού τα δύο μονοθέσια εκτός από διαφορετικούς κινητήρες (Ferrari και Renault) έχουν και διαφορετικά επίπεδα κάθετης δύναμης. Κάτι που σημαίνει ότι απαιτούν διαφορετικό οδηγικό στιλ και ότι δεν μπορείς έτσι απλά να... μεταπηδήσεις από την STR11 στην RB12.

Το μοναδικό που μπορεί να βοηθήσει τον Ολλανδό είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει ξανά κινητήρα της Renault την περσινή χρονιά, αφού η Toro Rosso... φορούσε μονάδες ισχύος της γαλλικής εταιρείας, ώστε κάποια στοιχεία να είναι οικεία γι' αυτόν. Βέβαια, το αποτέλεσμα αν θα τα καταφέρει ή όχι θα φανεί στην πίστα αρχής γενομένης από την Παρασκευή (13/5).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!