Μετά το Μουτζέλο η απόφαση της Ducati για ομόσταυλο Λορένθο

Νίκος Τσιώκος
Μετά το Μουτζέλο η απόφαση της Ducati για ομόσταυλο Λορένθο
Μετά το Μουτζέλο, θα πάρει την απόφασή της η Ducati για τον ομόσταυλο του Χόρχε Λορένθο το 2017, όπως ανέφερε πηγή κοντά στην ιταλική ομάδα. Σβαντζ: «Η Suzuki να τσεκάρει τον Ιανόνε».

Στην Ducati δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το ποιος θα είναι ο ομόσταυλος του Χόρχε Λορένθο το 2017. Ωστόσο, δεν πρόκειται να πάρουν κάποια απόφαση πριν τον αγώνα στο Μουτζέλο, που είναι... εντός έδρας για τη Scuderia.

Στην ιταλική ομάδα θέλουν να είναι προσηλωμένοι στο να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως ανέφερε κοντινή πηγή σε αυτή. «Δεν θέλουν μπελάδες στην Ιταλία. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την Ducati και τώρα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στο να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν ήρεμοι στο ποιος θα πλαισιώσει τον Χόρχε (Λορένθο). Αν τους πουν πριν το Μουτζέλο ποιος θα μείνει, τότε αμφότεροι προφανώς θα θυμώσουν. Ο ένας επειδή θα πρέπει να βρει ομάδα και ο άλλος επειδή η πρόταση ανανέωσης θα είναι χαμηλή (ο Ντοβιζιόζο βγάζει περίπου 3,5 εκ. ευρώ και ο Ιανόνε περίπου 1,5)».

Σβαντζ: «Η Suzuki να τσεκάρει τον Ιανόνε»

Έτσι, το μέλλον των Αντρέα Ιανόνε και Αντρέα Ντοβιζιόζο είναι στον... αέρα. Πάντως, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1993, Κέβιν Σβαντζ έχει για αμφότερους τη λύση. Ο Αμερικανός πρότεινε στη Suzuki να τσεκάρει τον Ιανόνε, είτε για να αντικαταστήσει τον Μάβερικ Βινιάλες, αν αυτός αποχωρήσει για τη Yamaha, είτε να τον πλαισιώσει.

«Πιστεύω ότι τα καλύτερα χρόνια έρχονται για τον Ιανόνε. Θα προτιμούσα να έχω έναν που οδηγεί με την καρδιά και είναι καθήκον μου να του παρέχω έναν ήρεμο και μεθοδικό μηχανικό. Αν φύγει ο Μάβερικ (Βινιάλες), θα ανέβει η αξία του Αλέιξ (Εσπαργκαρό). Είναι ικανός και θα είναι σε καλύτερη θέση για να υπολογίσει την πρόοδο της Suzuki από τη μία χρονιά στην επόμενη.

Επίσης, αν φέρεις έναν αναβάτη σαν τον Ιανόνε, τότε ο Αλέιξ θα είναι ένας καλός και αξιόπιστος ομόσταυλος για να στηριχτεί κάποιος. Είναι στην ίδια ηλικία ο, αλλά ο Αλέιξ έχει περισσότερα χρόνια εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο. Οπότε ο Ιανόνε μπορεί να τον μιμηθεί και να βελτιωθεί», είπε ο Σβαντζ. Όσο για τον Ντοβιζιόζο, θα τον επέλεγε μόνο για ομόσταυλο του Βινιάλες στη Suzuki.

«Ο Ντόβι είναι καλός, συνεπής και θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Είχε φριχτή τύχη φέτος. Αλλά θα τον τσέκαρα μόνο για να πλαισιώσει τον Βινιάλες ως αντικαταστάτη του Εσπαργκαρό. Δε θα επέλεγα δίδυμο τον Ντοβιζιόζο και τον Εσπαργκαρό επειδή έχουν το ίδιο είδος ποιότητας, εμπειρίας και συνέπειας. Δεν έχουν την επιθετικότητα του Ιανόνε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!