O μικρότερος «σκορπιός» δυνάμωσε

O μικρότερος «σκορπιός» δυνάμωσε
Το Abarth 595 στο πλαίσιο της ανανέωσής του απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ, για να συνοδέψει τις μικρές αλλαγές που αναβάθμισαν και την εικόνα του.

Το μικρότερο Abarth πέρασε σε μια νέα φάση, καθώς βασίζεται στο ανανεωμένο 500αράκι της Fiat. Το τελευταίο, πριν μερικούς μήνες δέχθηκε μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, οπότε αυτές πέρασαν και στο αντίστοιχο Abarth.

Ο αειθαλής 1.4 T-Jet βρίσκεται και πάλι κάτω από το καπό του μικρού σπορ μοντέλου, όμως στις εκδόσεις 595 και 595 Turismo (με τουρμπίνα της Garrett) αποδίδει πλέον πέντε ίππους περισσότερους, δηλαδή σύνολο 145 και 165 άλογα αντίστοιχα. Η ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα με πριν και συγκεκριμένα, βρίσκεται στα 203 Nm για το μοντέλο των 145 ίππων και στα 230 Nm για εκείνο των 165. Πάντως για όσους αυτές οι τιμές φαίνονται... μικρές, υπάρχει και το 595 Competizione με 180 άλογα και 250 Nm ροπή στρέψης, που μπορεί και να εφοδιαστεί με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης!

Η ανανέωση του 595 φέρνει τις αλλαγές που συναντήσαμε και στο Fiat 500, δηλαδή νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και νέα σχεδίαση στα φώτα ημέρας. Νέες είναι και οι επιλογές των αγοραστών στις ζάντες αλουμινίου, με τα χρώματα που είναι διαθέσιμο το μικρότερο Abarth να είναι στο σύνολό τους 15, μεταξύ των οποίων και το Modena Yellow που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικό προνόμιο του σκληροπυρηνικού 695 Biposto των 190 ίππων. Αναλυτικότερα, προστέθηκε και το κόκκινο Abarth Red, το άσπρο Iridato White και μαζί με αυτά, τρεις νέοι συνδυασμοί, ο Scorpione Black/Podio Blue, ο Scorpione Black/Record Grey και o Pista Grey/Abarth Red.

Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης αλλαγές, όπως οι νέες ταπετσαρίες, το προαιρετικό στυλ από ανθρακονήματα στην κεντρική κονσόλα (από το 695 Biposto), ο νέος πίνακας οργάνων και το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη των πέντε, ή προαιρετικά των επτά ιντσών. Το νέο infotainment περιλαμβάνει πλέον και υποστήριξη των Android Auto/Apple CarPlay, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει και ένα high-end ηχοσύστημα (BeatsAudio) συνολικής απόδοσης 480 Watt με ενσωματωμένο subwoofer (ηχείο χαμηλών συχνοτήτων) στο χώρο της ρεζέρβας. Tα νέα Abarth 595, 595 Turismo και 595 Competizione θα ξεκινήσουν την εμπορική τους καριέρα στην Ευρώπη από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!