Τα ταπεινά αυτοκίνητα των πλούσιων και διάσημων

Τα ταπεινά αυτοκίνητα των πλούσιων και διάσημων
Ποιοι είναι αυτοί που έχουν φήμη, λάμψη και μεγάλες περιουσίες αλλά αντί να οδηγούν λιμουζίνες και supercar, επιλέγουν φτηνά καθημερινά αυτοκίνητα;

Ηθοποιοί, αθλητές, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, μας έχουν συνηθίσει σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη του πλούτου τους που ξεκινά από συλλογές πανάκριβων ρούχων, επεκτείνεται σε στόλους από ονειρικά αυτοκίνητα, συνεχίζεται με σκάφη κόστους δεκάδων εκατομμυρίων και καταλήγει σε επαύλεις και διαμερίσματα ασύλληπτου κόστους στα πιο μαγευτικά ή ακριβά μέρη της γης.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι, οι οποίοι λόγω του πλούτου, της λάμψης ή της ηγετικής τους θέσης, μπορούν να τα έχουν όλα και επιλέγουν τα βασικά. Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι μια πραγματικότητα, πιο εντυπωσιακή μάλιστα ακόμα και από την πιο ακραία επίδειξη πλούτου.

Ίσως σε μια προσπάθεια να περάσουν απαρατήρητοι, ίσως για λόγους οικολογικής ή κοινωνικής συνείδησης, ίσως και για λόγους θρησκευτικής ταπεινότητας, όπως ο Πάπας, ζάπλουτοι και πασίγνωστοι συνάνθρωποί μας επιλέγουν του χαμηλούς τόνους αντί της αμετροέπειας, του άκρατου καταναλωτισμού και της επίδειξης.

Ένας μάλιστα από τους πλέον γνωστούς πρεσβευτές του μέτρου στην επίδειξη πλούτου και παράλληλα από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων IKEA, ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ζει ακόμα και σήμερα, στα 90 του χρόνια, σε ένα μέσο αστικό σπίτι και οδηγούσε, έως την εποχή που μπορούσε, ένα Volvo της δεκαετίας του 80.

Μήπως όμως τελικά, αντί για πολύ «ψαγμένοι» και προσγειωμένοι, οι διάσημοι Κροίσοι με τα ταπεινά αυτοκίνητα είναι απλώς τσιγκούνηδες; Ο χρόνος θα δείξει.

Γουέιν Ρούνεϊ – Ford Sport Ka

Ο 31χρονος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας δεν χαίρει μόνο τις εκτίμησης των φιλάθλων όλου του κόσμου για την ποδοσφαιρική του δεινότητα. Αποτελεί και ένα από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες, με περιουσία που υπολογίζεται στα 92 εκατομμύρια ευρώ και αυξάνεται κατά περίπου 320.000€ την εβδομάδα, λόγω του «χρυσού» συμβολαίου που έχει με την ομάδα του έως το 2019. Η κατοχή ενός Ford Sport Ka 95 μόλις ίππων δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα της μετριοφροσύνης του αλλά μάλλον της νεότητάς του, καθώς αφορά την εποχή που ξεκινούσε την καριέρα του στην Έβερτον.

Λεμπρόν Τζέιμς – Jeep Wrangler

Ο θρύλος του αμερικανικού και φυσικά του παγκόσμιου μπάσκετ έχει κατακτήσει τα πάντα, έχει σπάσει όλα τα στατιστικά ρεκόρ και αποτελεί ήδη εξέχων μέλος του hall of fame των αθλητών όλων των εποχών. Η καριέρα του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς συνεχίζεται λαμπρή και έτσι η περιουσία του που σήμερα εικάζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια είναι ικανή να υποστηρίξει στόλο πανάκριβων αυτοκινήτων. Και το κάνει, καθώς από τα χέρια του Τζέιμς έχουν περάσει πολλά supercars και limo, ωστόσο αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα να οδηγεί, συνήθως, ένα Jeep Wrangler. Το οποίο έχει αρκετές «προσωπικές πινελιές», αλλά το κόστος του δεν ξεπερνά τα 40.000 δολάρια.

Πάπας Φραγκίσκος – Renault 4L

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο αγαπητούς κληρικούς όλων των εποχών. Πολύ χαμηλών τόνων, ανοιχτά υπέρ του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και εξαιρετικά ταπεινόφρων, αποδεικνύει ακόμα και με το προσωπικό του αυτοκίνητο ότι γι’ αυτόν δεν έχουν προτεραιότητα τα υλικά αγαθά. Το προσωπικό του μεταφορικό μέσον στο Βατικανό, δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο «βασικό» από ένα Renault 4L. Το οποίο μάλιστα δεν το έχει αγοράσει –δεν αξίζει άλλωστε παραπάνω από μερικές εκατοντάδες ευρώ- αλλά του το έχουν δωρίσει.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Toyota Prius

Ο πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» και ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, εικάζεται ότι έχει περιουσία που ξεπερνά τα 220 εκατομμύρια δολάρια –και συνεχώς αυξάνεται. Όχι μόνο γιατί ο διάσημος ηθοποιός παραμένει δημοφιλής και συμμετέχει σε κορυφαίες παραγωγές που σαρώνουν τα Όσκαρ, αλλά γιατί είναι ένας από τους οπαδούς της λογικής του «λιτού βιού», όπως αποδεικνύει και το Toyota Prius που οδηγεί. Αυτό που κυρίως δείχνει να χαίρεται να αλλάζει σαν τα πουκάμισα, είναι οι γυναίκες.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Mini Cabrio

Το απόλυτο Pop είδωλο του παρελθόντος μπορεί να έχει χάσει τη λάμψη του και να έχει πλέον ξεπεραστεί από επίδοξες νεαρές τραγουδίστριες και ηθοποιούς, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να αποτελεί μια σταθερή αξία της τάξης των 180 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Έτσι, δεν μπορείς να μην της «βγάλεις το καπέλο», όταν την βλέπεις να κυκλοφορεί με ένα ταπεινό για την περιουσιακή της κατάσταση, πλην όμως ιδιαίτερα πρακτικό και σβέλτο Mini Cabrio.

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ – VW Jetta

Πολυπράγμων και εξαιρετικά επιτυχημένος τόσο ως τραγουδιστής, όσο και ως ηθοποιός, ο Τίμπερλεϊκ αποτελεί μια σταθερή αξία στο χρηματιστήριο της τέχνης, στην οποία αξίζει να επενδύσει κανείς. Η αξία της περιουσίας του αυξάνεται σταθερά και, σήμερα, βρίσκεται στα 230 εκατομμύρια δολάρια. Μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό το άτομο, να κυκλοφορεί με ένα από τα πιο βαρετά αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει, το VW Jetta. Μάλλον, σε αντίθεση με το συνάδελφό του Πάτρικ Ντέμπσεϊ, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πάθος για τα αυτοκίνητα.

Τζένιφερ Λώρενς – VW Eos

Το ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες X-Men και Hunger Games και ένα από τα πιο «δυνατά» χαρτιά της βιομηχανίας του κινηματογράφου, επιμένει «σεμνά και ταπεινά» να οδηγεί ένα VW Eos. Το τετραθέσιο cabriolet μάλιστα δεν την συνοδεύει από τότε που ήταν φτωχή και άσημη, αλλά αγοράστηκε πολύ πρόσφατα, όταν στον τραπεζικό της λογαριασμό εικάζεται ότι ήδη αναπαύονταν 40 εκατομμύρια δολάρια. Αν ανησυχείτε για τους ρύπους που εκπέμπει, η Λώρενς όπως βλέπετε σας πρόλαβε και σε αυτό, καθώς προτίμησε την έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης TSi.

Στιβ Μπάλμερ – Ford Fusion Hybrid

Οι μύστες της τεχνολογίας και οι λάτρεις του μπάσκετ σίγουρα γνωρίζουν τον Στιβ Μπάλμερ, καθώς υπήρξε για πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και πλέον ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ LA Clippers. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι όντας στην κεφαλή της διοίκησης του κολοσσού της πληροφορικής για 14 χρόνια, συσσώρευσε περιουσία που ξεπερνά τα –κρατηθείτε- 22 δις δολάρια. Αριθμός ικανός να σώσει την Ελλάδα. Παρά την αμύθητη για εμάς περιουσία του όμως, ο Μπάλμερ φαίνεται πολύ προσγειωμένος, καθώς το όχημα που σχετικά πρόσφατα αγόρασε για να μετακινείται ήταν ένα υβριδικό Ford Fusion το οποίο κοστίζει, με ότι έξτρα μπορεί να τοποθετηθεί, περίπου 35.000 δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!