Μαρκιόνε: «Η Giulia θα κρίνει την είσοδο της Alfa Romeo στη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Μαρκιόνε: «Η Giulia θα κρίνει την είσοδο της Alfa Romeo στη Formula1»
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε τόνισε πως από τον αριθμό πωλήσεων της Giulia θα εξαρτηθεί το αν θα μπει ή όχι στη Formula1 η Alfa Romeo και ότι αν γίνει αυτό θα είναι με εργοστασιακή ομάδα.

Αυτή την εβδομάδα η Alfa Romeo παρουσίασε τη νέα Giulia και αυτή συνδέεται με τη Formula1. Πώς γίνεται αυτό; Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Σέρτζιο Μαρκιόνε μίλησε για το ενδεχόμενο εμπλοκής της ιταλικής φίρμας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles, όπου ανήκει η Alfa Romeo, τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα μοντέλα της Giulia θα πουληθούν. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν καταφέρει και μπει η Alfa Romeo στην F1, θα γίνει με εργοστασιακή ομάδα και όχι ως προμηθεύτρια κινητήρων.

«Δεν ξέρω αν η Alfa Romeo θα μπει στη Formula1, όμως αν το κάνει δε θα είναι απλά ως προμηθεύτρια κινητήρων, αλλά με εργοστασιακή ομάδα. Πολλά θα εξαρτηθούν από την επιτυχία της Giulia και το πόσα αυτοκίνητα θα πουλήσουμε. Για να επενδύσεις στους αγώνες πρέπει να πουλήσεις πολλά αυτοκίνητα και σήμερα είμαστε μόνο στην αρχή», είπε ο Μαρκιόνε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η Alfa Romeo κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα στην ιστορία του σπορ, κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθαν και οι δέκα νίκες πριν αποχωρήσει για να επιστρέψει ως προμηθεύτρια κινητήρων τη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Το 1979 επέστρεψε με ιδιόκτητη ομάδα, αλλά δεν είχε τις επιτυχίες του παρελθόντος και το 1985 ήταν η τελευταία της χρονιά στη Formula1. Έκτοτε δεν έχει εμπλακεί ποτέ ξανά με το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα παγκοσμίως μέχρι τώρα που... παίζει δυνατά το εν λόγω ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!