Ήρθε Ευρώπη το MG GS SUV

Ήρθε Ευρώπη το MG GS SUV
To είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Σαγκάης στην Κίνα, ωστόσο το νέο MG παρουσιάστηκε και στη Βρετανία από όπου θα αρχίσει η ευρωπαϊκή του καριέρα.

Η έκθεση αυτοκινήτου του Λονδίνου φιλοξένησε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους τη νέο μοντέλο της MG, το GS SUV.

Η ιστορική βρετανική εταιρεία MG (Morris Garages) αναβίωσε από την κινεζική SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) και αυτό είναι το πρώτο εκτός δρόμου μοντέλο της που προστίθεται στη γκάμα του πεντάθυρου MG3 και του τετράθυρου MG6.

Με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος 1,85 το MG GS φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί μοντέλα στην κατηγορία του Nissan Qashqai. Η γκάμα του περιλαμβάνει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ ο βασικός κινητήρας είναι turbo βενζίνης, 1,5 λίτρων με ισχύ 167 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με δύο κιβώτια, ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων και ένα αυτόματο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του μοντέλου. Έχει όμως δημιουργήσει ειδική σελίδα στον επίσημο site της, που καλεί του Βρετανούς οδηγούς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να λαμβάνουν πληροφορίες αλλά και να αγοράσουν το αυτοκίνητο. Ο κατάλογος των παραγγελιών θα ανοίξει τον Ιούνιο.

Στόχος της κινεζικής εταιρείας SAIC είναι, μέσω του ιστορικού ονόματος MG, να επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, διαφημίζει με ένταση ότι όλα τα μοντέλα MG είναι σχεδιασμένα και εξελιγμένα στη Βρετανία για να συνδέσει άμεσα το όνομα με την ιστορία του.

Προ το παρόν η αγορά ενός MG περιορίζεται στα Εγγλέζικα σύνορα, όπου προφανώς η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί και θα αξιολογηθεί, πριν επεκταθούν οι πωλήσεις και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!