Απώλειες για Force India το 2015

Απώλειες για Force India το 2015

Η Force India ανέφερε απώλειες ύψους 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015, αν και αυξήθηκαν τα έσοδα σε σύγκριση με το 2014.

Απώλειες για Force India το 2015

Οικονομικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Force India. Η ομάδα του Σίλβερστοουν ανέφερε απώλειες ύψους 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2015, αν και τα έσοδα αυξήθηκαν σε 92,7 εκατ. από 86,4 το 2014. Βέβαια, αυτό έγινε χάρη στη χορηγία που συνδέεται με το Μεξικό και τον Σέρχιο Πέρεζ. Οι Ινδοί παίρνουν συνεχώς δανεία, τα οποία και ξεχρεώνουν, ώστε τα έξοδα να είναι παραπάνω.

Μόνο το δάνειο από την ελβετική τράπεζα Edmond de Rothschild άγγιζε τα 5.6 εκ. δολάρια και φυσικά τα δάνεια δε σταμάτησαν εκεί για την ομάδα του Βιτζέι Μαλία. Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι η Force India θα παραμείνει ανταγωνιστική μ' ένα σταθερό μπάτζετ, όπως είπε ο Μπομπ Φέρνλεϊ στην ιστοσελίδα motorsport.com.

«Αυτό που κάνουμε ως ομάδα είναι να επενδύουμε αρκετά στις τεχνικές μας ικανότητες τα τελευταία εφτά χρόνια. Θυμηθείτε ότι υπήρχαν δέκα χρόνια επένδυσης στην ομάδα, όταν την αγόρασε ο Βιτζέι (Μαλία).

Ενώ δε θα σταματήσουμε ποτέ να επενδύουμε, αυτό θα γίνει λιγότερο τώρα και μπορούμε να σταθεροποιήσουμε τα προγράμματά μας για να μπορέσουμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί μ' ένα σταθερό μπάτζετ», ήταν τα λόγια του αναπληρωματικού επικεφαλής. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Force India προέκυψε, μετά την αγορά των μετοχών της Spyker από τον Μαλία το 2007.

Best of internet