Oι πιο «φευγάτοι» αγώνες αυτοκινήτων (videos)

Oι πιο «φευγάτοι» αγώνες αυτοκινήτων (videos)
Ποια Formula 1, NASCAR, πρωτάθλημα ράλι και 24 Ωρες του Λε Μαν! Κανένα από αυτά δεν φτουράει μπροστά στους πέντε πιο τρελούς αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο κόσμος λατρεύει την ταχύτητα και τα μηχανοκίνητα σπορ. Εκτός όμως από τους παραδοσιακούς αγώνες αυτοκινήτων - ταχύτητας, ράλι, αντοχής, σε ασφάλτινη πίστα ή εκτός δρόμου- υπάρχουν κάποιοι εναλλακτικά αθλήματα για οχήματα, που είναι στην κυριολεξία για τα πανηγύρια. Το gazzetta επέλεξε τους πέντε πιο τρελούς αγώνες, που γίνονται με οχήματα χωρίς κινητήρες, διακωμωδούν το Λε Μαν, χρησιμοποιούν πίστες πλημμυρισμένες με νερό ή γεμάτες άμμο και καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις διανυκτερεύοντας σε φτηνά μοτέλ.

Προσοχή, χάρβαλα στην πίστα

Και μόνο από το όνομα 24 Hours οf LeMons γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι πρόκειται για μία παρωδία του ιστορικού μαραθώνιου αγώνα του Λε Μαν, που βαφτίστηκε LeMons (σημαίνει στα αγγλικά ΄΄λεμόνια΄΄). Τους δύο αγώνες τους χωρίζει ωστόσο το χάος, αφού στο LeMons συμμετέχουν σαράβαλα αξίας έως 500 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της τιμής αγοράς τους και όποιας άλλης επένδυσης απαιτήθηκε για τις απίστευτες μετατροπές τους. Αν μάλιστα ξεπεράσει το τελικό κόστος το όριο των 500 δολαρίων, τότε τιμωρείται ο οδηγός της «ακριβής» σακαράκας με έναν επιπλέον γύρο για κάθε 10 δολάρια υπέρβασης του προϋπολογισμού!

Tα κάνουν μούσκεμα

Στο Swamp Buggy Racing αποκλείεται να μην τα κάνουν οι οδηγοί μούσκεμα, αφού κινούνται σε μία πίστα με νερό βάθους έως μισού μέτρου, οπότε αντί κράνους χρειάζονται κανονικά μάσκα με..αναπνευστήρα. Οι περίεργες τετράτροχες κατασκευές εφοδιάζονται με V8 κινητήρες και από μακριά μοιάζουν μέσα στο νερό περισσότερο με ταχύπλοα παρά με κανονικά αυτοκίνητα. Για να διασχίσουν το υγρό στοιχείο έχουν σχεδιαστεί με υδροδυναμικούς τροχούς μεγάλου ύψους, αλλά ελάχιστου πάχους. Πάντως τα πίσω λάστιχα είναι λίγο πιο φαρδιά και με τρακτερωτό πέλμα για μην κολυμπάει αμέσως το αυτοκίνητο στο νερό.

Τα Dragster πάνε…παραλία

Οι κόντρες στους αγώνες Dragster γίνονται στην κλασική απόσταση του ενός τέταρτου του μιλίου, δηλαδή στα 402 μέτρα και βέβαια σε ευθείες με άσφαλτο. Στους αγώνες Sand Drag Race αλλάζουν όμως αυτά τα δεδομένα και τα θηριώδη Dragster των εξωπραγματικών επιδόσεων διαγωνίζονται στην άμμο και μόνον στην απόσταση των 100 μέτρων κατά τα πρότυπα του Γιουσέιν Μπολτ. Φαίνεται απλό, όμως η άμμος δεν είναι ό,τι ιδανικότερο για ένα θηρίο εκατοντάδων ίππων, που βρίσκεται σε συνεχές σπινάρισμα.

Τα πήρε ο κατήφορος

Οι αγώνες Red Bull Soapbox παρακολουθούνται από πολύ κόσμο και τα οχήματα, που συμμετέχουν σε αυτούς, δεν διαθέτουν κινητήρες. Όχι, δεν βγάζουν φτερά χάρη στο γνωστό ισοτονικό ποτό, αλλά εκμεταλλεύονται τον νόμο της βαρύτητας, καθώς κινούνται σε κατηφόρες. Οι αγωνιζόμενοι τρέχουν με τρελές κατασκευές σε σχήμα πιάνου, καλαμποκιού, ακόμη και μικρογραφίες της γέφυρας Golden Gate του Σαν Φραντσίσκο. Εννοείται, ότι η αποσύνθεση των οχημάτων βρίσκεται μέσα στο πρόγραμμα και ότι δεν φτάνουν όλα στη γραμμή του τερματισμού.

Για λάιτ γκουρμέ καταστάσεις

Στον φημισμένο αγώνα Mille Miglia επισκέπτονταν οι αγωνιζόμενοι πολυτελή θέρετρα και ακριβά εστιατόρια. Στο California Melee ο πήχης χαμηλώνει θεαματικά, αφού για να λάβεις μέρος σε αυτόν, αρκεί να οδηγείς ένα σπορ μοντέλο ή τουρισμού, που έχει κατασκευαστεί πριν το 1975. Από εκεί και μετά ξεκινάς μία διαδρομή περίπου 1.200 χιλιομέτρων, όπου τα διαλείμματα γίνονται σε απλές παμπ και οι διανυκτερεύσεις σε φτηνά μοτέλ. Φτηνό είναι και το κόστος συμμετοχής, που περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες δολάρια και περιλαμβάνει τις διανυκτερεύσεις δύο ατόμων, αυτοκόλλητα, αναμνηστικά φανελάκια, κλπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!