Θα μας λένε... ψέματα τα νέα Ford;

Θα μας λένε... ψέματα τα νέα Ford;
Με έναν ευφάνταστο τρόπο, η Ford στοχεύει στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμων των αυτοκινήτων της, δίνοντας μια γεύση από μεγάλους κινητήρες στα μικρά της μοντέλα!

H Ford συνεχίζει να ψάχνει νέους τρόπους για να κάνει τα αυτοκίνητά της ακόμη πιο οικονομικά σε καύσιμο και τώρα, ίσως βρήκε και τον πιο... διασκεδαστικό. Η Μπλε Οβάλ εταιρεία πιστεύει ότι αν ο κινητήρας ακούγεται σαν να έχει περισσότερους κυλίνδρους, τότε ο οδηγός του θα αλλάζει ταχύτητα σε χαμηλότερες στροφές, με ο,τι αυτό σημαίνει για την κατανάλωση καυσίμου. Οπότε, εξέλιξε ένα σύστημα που θα κάνει έναν μικρό κινητήρα των τριών κυλίνδρων να ακούγεται σαν ένας εξακύλινδρος σε σειρά, μέσω του ηχοσυστήματος.

Ένα μικρόφωνο καταγράφει τον ήχο του μοτέρ και εκείνος με τη σειρά του περνάει στα ηχεία στο πίσω μέρος της καμπίνας, δίνοντας την... ψευδαίσθηση ότι ο τούρμπο χιλιάρης κινητήρας του αυτοκινήτου είναι ένας μεγαλύτερος. Η Ford υποστηρίζει ότι σχεδόν κανείς δεν κοιτάει το στροφόμετρο για να ανεβάσει ταχύτητα στο κιβώτιο, με τις λυχνίες υπόδειξης αλλαγής ταχύτητας (shift indicators) να είναι ελάχιστα πιο αποτελεσματικές, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί βασίζονται στο αφτί τους για να αλλάξουν σχέση στο σασμάν. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη πατενταριστεί από την εταιρεία, όμως ακόμη είναι άγνωστο το αν θα το δούμε τελικά στα αυτοκίνητα παραγωγής. Πάντως σίγουρα, «παντρεύει» ιδανικά την οικολογική συνείδηση, με την ηχητική απόλαυση των πολυκύλινδρων μοτέρ, έστω και χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!