The Doctor Series: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Βαλεντίνο Ρόσι!

Νίκος Τσιώκος
The Doctor Series: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Βαλεντίνο Ρόσι!
Το δικό του ντοκιμαντέρ έχει, πλέον, ο Βαλεντίνο Ρόσι, το οποίο αποτελείται από πέντε επεισόδια και παρουσιάζει τη ζωή και τους αγώνες του «Γιατρού» και έχει τίτλο: «The Doctor Series»!

Ως ο καλύτερος όλων των εποχών στο Moto GP θεωρείται από πολλούς ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ωστόσο, όπως και να έχει το πράγμα, ο «Γιατρός» έχει κλέψει τις καρδιές πολλών σε όλον τον κόσμο, έχει αμέτρητους φαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και, πλέον, έχει και δικό του ντοκιμαντέρ. Αυτό έχει τίτλο: «The Doctor Series» και αποτελείται από πέντε επεισόδιο.

Το πρώτο με τίτλο: «The Greatest of All-Time»... έπαιξε πριν από μερικές ημέρες και παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής του ξεκινώντας από τη γενέτειρά του και δείχνοντας διάφορες στιγμές από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του ίδιου, του πατέρα του Γκρατσιάνο, του Κόλιν Έντουαρντς, του Λιν Γιάρβις, καθώς και του προέδρου του επίσημου fan club του VR46 Φλάβιο Φρατέζι. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον «Βάλε» και τονίζουν τους λόγους που έχει κερδίσει τον κόσμο.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν οι προαναφερθέντες.

Κόλιν Έντουαρντς: «Νομίζω ότι εγώ ήμουν αυτός που τον βάφτισε Greatest of all times (καλύτερο όλων των εποχών) πριν πολύ καιρό. Ταλαντούχος, παθιασμένος και χαρισματικός. Ήρθε, είδε και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Ποιος είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι; Ένας φίλος. Γρήγορος σαν τον διάβολο πάνω στη μηχανή του και πραγματικά πιστεύω ένα καλό παιδί.

Μπορείς να δεις τον πραγματικό του εαυτό, από το τελετουργικό του να ανέβει στη μηχανή μέχρι το πώς είναι μπροστά στην κάμερα ή και όταν αυτή απουσιάζει δεν έχει διαφορετική συμπεριφορά. Αυτό που βλέπεις στην τηλεόραση αυτό είναι, αυτός είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Κένι Τζούνιορ μου είπε: ''Δεν είναι περίεργο όταν είσαι πίσω από τον Βαλεντίνο; Φαίνεται λες και απομακρύνεται μόνιμα. Τον πλησιάζεις πέντε μέτρα και αυτός απομακρύνεται έξι. Συνεχώς απομακρύνεται από εσένα''. Αλήθεια ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και πιέζει το ίδιο οδηγώντας τόσο καλά. Είναι εντυπωσιακός».

Λιν Γιάρβις: «Έχει τη ικανότητα να συνδυάζει τον παράγοντα διασκέδαση με την απόλυτη απόδοση. Αγαπά τις μηχανές, να τρέχει με αυτές και νομίζω πως είναι σε θέση να μεταδώσει το πάθος και την επιθυμία του γι' αυτό που κάνει στον υπόλοιπο κόσμο και νομίζω πως γι' αυτό πραγματικά τον εκτιμούν όλοι. Φαντάσου να πάρεις τον Τάιγκερ Γουντς με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Ρότζερ Φέντερερ και να βάλεις αυτόν τον συνδυασμό πάνω σε μία μοτοσικλέτα».

Βαλεντίνο Ρόσι: «Πάντα έπαιζα με τον πατέρα μου και τη μηχανή του επειδή έτσι ήξερε να παίζει μαζί μου. Η ιδέα να ακολουθήσω το σπορ μπήκε στο μυαλό μου μόλις φτάσαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1996. Η στιγμή που απόλαυσα περισσότερο ήταν το 1999 στη Χέρεθ, όταν πήγα στην τουαλέτα με το 250 (cc), αλλά επίσης στο Μουτζέλο το 2002, όταν με σταμάτησε η αστυνομία και μου έδωσε κλήση. ».

Γκρατσιάνο Ρόσι: «Νομίζω πως είναι δύσκολο για ένα παιδί που παίζει να μην παθιαστεί μ' ένα τόσο μαγικό παιχνίδι, όπως είναι οι μηχανές».

Φλάβιο Φρατέζι (υπεύθυνος επίσημου φαν κλαμπ Ρόσι): «Ένας πρωταθλητής πέρα από κάθε φαντασία. Εμείς, εγώ τουλάχιστον, τον βλέπουμε πάντα σαν ένα ''δώρο''. Είτε χάνει, είτε κερδίζει είναι πάντα ένα ''δώρο'' για μας. Είναι μία προσωπικότητα, από τις πιο σημαντικές στον κόσμο, αλλά είναι πάντα φιλικός με τον κόσμο, έτσι δεν είναι; Συγκριτικά με τους υπόλοιπους».

Επόμενη στάση Μουτζέλο!

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο επεισόδιο θα μας ταξιδέψει στο Μουτζέλο, όπου έχει βιώσει μερικές από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του στο Moto GP. «Στα επόμενα τέσσερα επεισόδια θα σε ταξιδέψουμε στον κόσμο του Βαλεντίνο και θα ακούσεις πολλά και από τον ίδιο τον Βάλε.

Αλλά πού καλύτερα να γιορτάσεις τον θρύλο του Ρόσι από το Μουτζέλο, εκεί που έχει ζήσει κάποιες από τις κορυφαίες στιγμές του. Από εκεί θα συνεχίσουμε την ιστορία μας την επόμενη φορά», αναφέρει ο αφηγητής στο τέλος του πρώτου επεισοδίου.

Αυτό έχει τίτλο: «Racing Mugello» και θα βγει στον... αέρα στα τέλη Μαΐου. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στα υπόλοιπα τρία επεισόδια του «The Doctor Series» θα δούμε και σκηνές από το ράντσο του, την επιχειρηματική αυτοκρατορία του και την προσήλωσή του στον άνθρωπο πίσω από τον μύθο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!