Επαφές με Moto GP για νέα άσφαλτο στη Σεπάνγκ

Νίκος Τσιώκος
Επαφές με Moto GP για νέα άσφαλτο στη Σεπάνγκ
Οι άνθρωποι της πίστας της Σεπάνγκ είχαν επαφές με αναβάτες του Moto GP για τις βελτιώσεις που έγιναν ενόψει του έκτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes, αφού το σιρκουί έχει νέα άσφαλτο.

Σε βελτιώσεις προχώρησαν οι άνθρωποι της πίστας της Σεπάνγκ στη Μαλαισία, που έχει και νέα άσφαλτο, ενόψει του έκτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes το προσεχές Σαββατοκύριακο (14-15/5). Γι' αυτό οι αρμόδιοι είχαν επαφές και με αναβάτες του Moto GP, όπως οι Βαλεντίνο Ρόσι, Χόρχε Λορένθο, αφού το εν λόγω σιρκουί φιλοξενεί και αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας.

Μάλιστα, την Πέμπτη (12/5) θα γίνει και ο τεχνικός έλεγχος της πίστας, τη στιγμή που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από τις 23 Απριλίου. Την ευθύνη για τις βελτιώσεις ανέλαβε ο γνωστός σχεδιαστής, Γιάρνο Ζαφέλι, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που υπήρξαν και που λύθηκαν, καθώς και για τη νέα άσφαλτο.

«Παραπονέθηκαν για τα πολλά σαμαράκια και την έλλειψη πρόσφυσης στη στροφή πέντε. Τώρα όλα τα προβλήματα έχουν επιλυθεί. Βελτιώσαμε το σύστημα απομάκρυνσης υδάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας. Βάλαμε κάποια καινούργια κερμπς ενώ βελτιωμένες είναι και οι περιοχές εξόδου από την πίστα για τις περιπτώσεις πτώσεων.

Τέλος, η πίστα πλέον έχει σταθερό πλάτος στα 16 μέτρα. Νομίζω ότι έχει γίνει πολύ πιο γρήγορη και πιο επιθετική», είπε ο Ζαφέλι, που αναφέρθηκε και στη στροφή 15. «Μόνο και μόνο γι' αυτή τη στροφή αξίζει το εισιτήριο που θα πληρώσει κανείς!

Αν έπρεπε να διαλέξω από πού θα παρακολουθήσω τον αγώνα, θα ήταν από εκεί». Τέλος, να σημειώσουμε ότι πλην του Moto GP (το Γκραν Πρι είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου), η Σεπάνγκ φιλοξενεί και αγώνες της Formula1, με τον φετινό να ορίζεται για το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!