Ποιά είναι η Ισπανίδα BMW M4; (video)

Ποιά είναι η Ισπανίδα BMW M4; (video)
Καυτή, ξεχωριστή και σπάνια. Με το προσωνύμιο CS, αυτή η M4 θα κατασκευαστεί μόνο για την Ισπανία και μόλις σε 60 αντίτυπα.

Ως συλλεκτική, ειδική και σπάνια είχαμε χαρακτηρίσει την κορυφαία έκδοση της BMW M4, την GTS, που κατασκευάστηκε σε μόλις 700 αντίτυπα και είχε ισχύ 500 ίππων. Τώρα οι λέξεις δεν αρκούν για να χαρακτηρίσουμε την έκδοση Competion Sport της M4, η οποία μπορεί να μην είναι ανάλογα δυνατή και ακραία με την GTS, αλλά είναι πολύ πιο σπάνια. Μόλις 60 θα κατασκευαστούν από το είδος της και θα διατεθούν αποκλειστικά στην Ισπανία από την εκεί αντιπροσωπεία.

Το μοντέλο έκανε μόλις την εμφάνισή του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μαδρίτης. Στόχος του είναι να καλύψει το κενό ανάμεσα στην «ειδική» και με έμφαση στη χρήση πίστας –καθώς δεν διαθέτει ούτε πίσω κάθισμα- GTS των 500 ίππων και την απλή M4 των 425 ίππων.

Με μόλις 60 αυτοκίνητα να αποτελούν τον ανώτατο αριθμό της παραγωγής της, η CS είναι ωστόσο πολύ ειδική και πολύ ακριβή, καθώς κοστίζει στην Ισπανία 133.000€, ή 41.000€ περίπου περισσότερα από την βασική έκδοση της M4.

Αυτά τα χρήματα τα αξίζει και με το παραπάνω η CS λόγω της σπανιότητάς της, ωστόσο δεν είναι τα μόνα στοιχεία που παίρνει ως premium ο αγοραστής.

Όσον αφορά στην ισχύ, η απόδοση του εν σειρά εξακύλινδρου κινητήρα των 3.0 λίτρων έχει αυξηθεί στους 450 ίππους, ενώ οι τροχοί προέρχονται από την έκδοση GTS, όπως και τα φρένα. Λεπτομέρειες ινών άνθρακα είναι διάχυτες στο αμάξωμα, ενώ τα τρία ειδικά χρώματα –λευκό, κόκκινο και μαύρο- είναι τα μόνα με τα οποία θα διατίθεται. Το κάθε χρώμα αμαξώματος θα συνδυάζεται με ένα ανάλογα «ειδικό» εσωτερικό φινίρισμα.

Στο τομέα του εξοπλισμού η έκδοση CS θα διαθέτει στάνταρ τα M Chassis και M Differential καθώς επίσης το κορυφαίο προαιρετικό σύστημα ήχου του μοντέλου και head up display στο βασικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!