Το «τεφτέρι» του Ρόσμπεργκ, ο Σημίτης και ο Σόλιντ

Το «τεφτέρι» του Ρόσμπεργκ, ο Σημίτης και ο Σόλιντ

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes καταγράφει με απαρχαιωμένο τρόπο κάθε λεπτομέρεια, που του φαίνεται χρήσιμη και σημαντική στον δρόμο για τον πολυπόθητο Παγκόσμιο τίτλο.

Το «τεφτέρι» του Ρόσμπεργκ, ο Σημίτης και ο Σόλιντ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ οδεύοντας ολοταχώς προς τον τίτλο στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, έχοντας ηττηθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές καθαρά από τον ομόσταβλό του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes γνωρίζει, ότι σε αυτή την προσπάθεια μετρά και η παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί μπορεί να κάνει στο τέλος τη διαφορά και να κρίνει τον τίτλο. Γιαυτό μιμείται τον Μίκαελ Σουμάχερ και έχει πάντα μαζί του ένα μπλοκάκι διαστάσεων Α5, στο οποίο καταγράφει αμέσως κάθε σκέψη και παρατήρηση, ώστε να μπορεί να την αναλύσει και να την αξιολογήσει αργότερα με την ησυχία του. Κάτι ανάλογο είχαμε βιώσει και στην Ελλάδα με τον Τροντ Σόλιντ στον πάγκο του Ολυμπιακού και βέβαια με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που είχαν κολλήσει και το παρατσούκλι «ο λογιστής» για το περιβόητο τεφτέρι του.

Πόσο μπορεί να βοηθήσει όμως το μικρό μπλοκάκι έναν οδηγό της Formula 1, όταν εισρέουν κάθε Σαββατοκύριακο αγώνων γύρω στα 100 Gigabyte πληροφοριακό υλικό στον υπολογιστή του μονοθεσίου της Mercedes; Μπορεί να μοιάζει η μέθοδος του Ρόσμπεργκ απαρχαιωμένη, όμως ο ίδιος πίνει νερό σε αυτήν και όπως δηλώνει «με διασκεδάζει, μπορώ να ανακατέψω εκεί πολλά πράγματα».

Εκεί καταγράφει μεταξύ άλλων ο τριαντάχρονος Νίκο τις σκέψεις του για ενδεχόμενες αλλαγές στη ρύθμιση του κινητήρα, των φρένων ή της πίεσης των ελαστικών. Κάποιες από αυτές τις συζητά με τους μηχανικούς της ομάδας, για να τις δοκιμάσει αργότερα στη διάρκεια των δοκιμών στην πίστα. Φαίνεται μάλιστα, ότι τον έχουν ωφελήσει πολύ, αν κρίνουμε από την άψογη στατιστική του με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα πρώτα Γκραν Πρι της εφετινής σεζόν.

Κάτι ήξεραν τελικά ο Σούμι, ο Σημίτης και ο Σόλιντ.

Best of internet