Ποιές εκπλήξεις κρύβει ένα Tesla; (video)

Ποιές εκπλήξεις κρύβει ένα Tesla; (video)
Μπορεί τα Tesla να είναι ολόκληρα ένα gadget με τα δεδομένα των συμβατικών αυτοκινήτων, αυτό όμως δεν αρκεί στον αμερικανό κατασκευαστή.

Πλήρως ηλεκτρικά, με απίστευτες επιδόσεις και μοναδικές δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, τα Tesla S και X έχουν γίνει τα gadget της αυτοκίνησης. Ως γνήσια τέκνα της ψηφιακής τεχνολογίας, δέχονται συνεχώς νέες αναβαθμίσεις από το εργοστάσιο και εφαρμογές που έχουν να κάνουν με όλες τις παραμέτρους λειτουργίας τους και ο κάτοχος μπορεί να χειρίζεται από το έξυπνο τηλέφωνό του.

Ταυτόχρονα όμως, πέρα από τις αναβαθμισμένες δυνατότητες χρήσης, ενημέρωσης και λειτουργικότητας, τα Tesla προσφέρουν και κάποιες «κρυμμένες» εφαρμογές που μπορεί να είναι εντελώς ανούσιες από πρακτική άποψη και, απλά, να έχουν πλάκα.

Μια από αυτές είναι η δυνατότητα έγχρωμης απεικόνισης της πορείας του αυτοκινήτου όταν επιλέγεται η λειτουργία αυτόματου πιλότου, με γραφικά αντίστοιχα του παιχνιδιού Mario Kart Rainbow. Αν ο οδηγός πατήσει τέσσερις φορές επαναλαμβανόμενα, αντί για μια, το σχετικό διακόπτη ενεργοποίησης, τότε κάθετες παράλληλες γραμμές στο χρώμα του ουράνιου τόξου εμφανίζονται στην οθόνη, προσθέτοντας χρώμα και ευχάριστη διάθεση σε μια κατά τα άλλα ψυχρή απεικόνιση.

Παράλληλα, καθώς το θέμα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου φαίνεται να εμπνέει του προγραμματιστές της Tesla, μια ακόμα αντίστοιχης λογικής εφαρμογή κρύβεται στο καλώδιο… φόρτισης των μοντέλων S και X. Έτσι, όταν αυτό συνδεθεί με την πρίζα στο αυτοκίνητο και πατηθεί δέκα φορές ο πιεστικός διακόπτης, τότε ο φωτιζόμενος δακτύλιος που δείχνει το επίπεδο φόρτισης αρχίσει να πάλλεται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τα video που ακολουθούν καταγράφουν τον τρόπο λειτουργίας και των δύο αυτών δυνατοτήτων των Tesla.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!