Τεχνολογία από Μπόινγκ 787 στα σύγχρονα Chevrolet

Τεχνολογία από Μπόινγκ 787 στα σύγχρονα Chevrolet
Η επόμενη ημέρα στην αυτοκίνηση θέλει το αυτοκίνητο σε άμεση επικοινωνία με τον οδηγό του, οπότε η Chevrolet φέρνει στα μοντέλα της ιδέες από τον κόσμο των αεροπλάνων.

Η προβλεπόμενη συντήρηση των αυτοκινήτων συχνά αμελείται από τους ιδιοκτήτες, οπότε η Chevrolet βρήκε τον τρόπο να «προειδοποιεί» τον οδηγό για να επισκεφθεί το συνεργείο. Φυσικά, δεν πρόκειται για τη γνωστή ένδειξη "service" που εμφανίζουν κάποια αυτοκίνητα, αλλά για ένα πιο σύνθετο σύστημα με επιπλέον λειτουργίες. Συγκεκριμένα, τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη όχι μόνο για τις τυπικές εργασίες συντήρησης, αλλά και για μέρη που αλλάζονται πιο σπάνια, όμως μπορούν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση βλάβης.

Για παράδειγμα, αν εντοπίζονται δυσλειτουργίες στη μίζα θα εμφανίζονται ανάλογες ενδείξεις, κάτι που ισχύει για τυχόν προβλήματα στην τρόμπα βενζίνης ή τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Έτσι, ο οδηγός θα γνωρίζει ότι κάποιο από αυτά είναι στα «τελευταία» του ακόμη κι αν δεν έχει μηχανολογικές γνώσεις, θα επισκεφθεί το συνεργείο για την επιδιόρθωσή του και δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεως με ένα αυτοκίνητο εκτός λειτουργίας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επιλογής ενημέρωσης με γραπτό μήνυμα ή E-Mail, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Το εν λόγω σύστημα θυμίζει έντονα την τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 787, τα οποία ελέγχουν για δυσλειτουργίες κατά την πτήση και ενημερώνουν το αεροδρόμιο στο οποίο θα κάνει την επόμενη στάση του το αεροπλάνο, για να ελέγξει τα απαραίτητα. Για αρχή, θα διατίθεται αποκλειστικά με τα Chevrolet Silverado, Tahoe, Suburban, Corvette και Equinox, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε περισσότερα μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!