Ο πρώτος «καρπός» της συνεργασίας FCA-Google

Ο πρώτος «καρπός» της συνεργασίας FCA-Google
To αυτόνομο Chrysler Pacifica θα είναι το αρχικό βήμα που θα κάνουν μαζί η Fiat-Chrysler και η Google, σε φάση εξέλιξης για την ώρα, όμως δεν λείπουν κάποια «μικροπροβλήματα».

Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε μια συνεργασία δύο κολοσσών, της FCA και της Google. Ύστερα από αυτό, το πρώτο βήμα που θα κάνουν μαζί είναι η εξέλιξη ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, στο «σώμα» ενός Chrysler Pacifica σε υβριδική έκδοση. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης προέρχεται από τη Google και ο στόχος είναι η κατασκευή 100 τέτοιων πρωτοτύπων, ώστε να περάσουν σε φάση εξέλιξης και να τελειοποιηθεί το προϊόν.

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO του FCA Group, είπε: «Η πρώτη φάση της συνεργασίας μας είναι πολύ στοχευμένη. Το σχέδιο είναι το mini van μας να λάβει την απαραίτητη τεχνολογία από την Google» και συνέχισε: «Έχω δει προσπάθειες από άλλους, να προσπαθούν να προδικάζουν αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως φυσική εξέλιξη των επιλογών μας, βάζοντας "στοιχήματα" με εταιρείες που είναι στο χώρο σήμερα και αποκλείουν την ανάπτυξή τους με άλλους, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι». Ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν είναι όλα ρόδινα και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα, με πιο σημαντικό να είναι το εξής: βάσει ποιου οικονομικού μοντέλου θα κατανεμηθούν οι αποδοχές του καθενός; Ποιος παίρνει τι από όλα αυτά; Για την ώρα, δεν έχω κάποια απάντηση, αλλά αν δεν την "εξερευνήσω", δεν θα την έχω ποτέ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!