Αθανασούλας: «Αν δεν είναι δίπλα στο Ακρόπολις η Πολιτεία...»

Νίκος Τσιώκος
Αθανασούλας: «Αν δεν είναι δίπλα στο Ακρόπολις η Πολιτεία...»
Ο Λάμπρος Αθανασούλας μίλησε στο gazzeta.gr για τη δεύτερη θέση στο Ράλι Ακρόπολις, τη λάθος επιλογή, καθώς και το μέλλον του αγώνα της χώρας μας. «Θα πρέπει να στέκεται δίπλα η Πολιτεία», είπε, χαρακτηριστικά.

Μπορεί να έχασε χρόνο, όμως ο Λάμπρος Αθανασούλας ανέκτησε το χαμένο έδαφος και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στο φετινό Ράλι Ακρόπολις. Ο Έλληνας οδηγός, με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη στο Skoda Fabia R5, βρέθηκε τέταρτος στο τέλος της πρώτης ημέρας, όμως κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, που ήταν και ο στόχος του, όπως είπε στο gazzetta.gr.

Ο έμπειρος Αθανασούλας αναφέρθηκε στη λάθος επιλογή που έκανε στο στήσιμο του αυτοκινήτου, ενώ έδειξε προβληματισμένος από το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια που έγινε από τους διοργανωτές.

Επίσης, μίλησε για το μέλλον του Ράλι των Θεών και τόνισε ότι θα πρέπει να στέκεται δίπλα η Πολιτεία, κάτι που δε γίνεται αυτή τη στιγμή, για να επανέλθει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας μας παγκοσμίως στο WRC.

Λάμπρο δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του ERC, ποιος ήταν ο στόχος στο Ράλι Ακρόπολις;

Οι συνδυασμοί ήταν πολύ γρήγοροι, στόχος ήταν να ανέβουμε και πάλι το βάθρο και θα ήμασταν ευχαριστημένοι και με την τρίτη θέση.

Αντιμετώπισατε προβλήματα, τι διορθώσατε για να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος;

Την πρώτη ημέρα κάναμε μία αλλαγή, που ήταν δική μου επιλογή, στο στήσιμο. Δεν ήταν σωστή επιλογή και χάσαμε αρκετό χρόνο. Την Κυριακή επιστρέψαμε στο αρχικό σετάπ, περάσαμε τον Ταράμπους για την τρίτη θέση και ένα πρόβλημα στον Λουκιάνουκ μας έφερε και τη δεύτερη.

Το Ακρόπολις επέστρεψε στη Φθιώτιδα, μετά από πολλά χρόνια. Ποιες είναι οι διαφορές με την Κορινθία;

Δεν υπάρχουν διαφορές. Υπάρχουν συν και πλην σε κάθε περιοχή. Οι ειδικές ήταν πιο όμορφες, πιο ψηλές και με περισσότερο πράσινο. Έγινε προσπάθεια για καλή οργάνωση, αλλά το κακό είναι ότι ήταν λίγος ο κόσμος, τόσο στο βουνό όσο και στο σέρβις, αγνοώντας αυτή την προσπάθεια.

Έχεις εμπειρία από Ακρόπολις, τι κρατάς από το φετινό;

Κρατάω ότι καταφέραμε να βγάλουμε όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα. Βελτιωθήκαμε στα περάσματα όλων των ειδικών και φτάσαμε μέχρι το τέλος με αγρατσούνιστο αυτοκίνητο και χωρίς κλαταρισμένα λάστιχα. Κινηθήκαμε προσεκτικά στα σημεία που έπρεπε και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, πιστεύεις ότι θα το δούμε ξανά στο WRC;

Είναι προσδοκία όλων των φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο δική μας να δούμε ξανά το Ακρόπολις στο WRC. Δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας που δεν το θέλει. Όμως, τα οικονομικά δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικά για κάτι τέτοιο. Για να έχουμε έναν τέτοιο αγώνα, θα πρέπει να στέκεται δίπλα η Πολιτεία, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει αδύνατο.

Πλέον, ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον;

Κάθε χρόνο η ίδια ερώτηση και η ίδια απάντηση. Να έχουμε Ράλι Ακρόπολις, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στα σχέδια (ούτε για αγώνες εντός Ελλάδας). Θα δούμε ανάλογα με τις δυνατότητες και την επιθυμία των χορηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!