Πιο κοντά στην BMW 5

Πιο κοντά στην BMW 5
Μια νέα ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα αποτυπώνει πολύ παραστατικά την αναμενόμενη 7η γενιά του μεσαίου μοντέλου της BMW.

Με βάση τις μέχρι σήμερα εικόνες από τα καμουφλαρισμένα μοντέλα δοκιμών της αναμενόμενης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 νέας, 7ης κατά σειρά, BMW 5, δημιουργήθηκε αυτή η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που αποτυπώνει ένα ιδιαίτερα δυναμικό, κομψό και με σπορ χαρακτηριστικά αμάξωμα.

Υιοθετώντας σχεδιαστικά στοιχεία από τη νέα σειρά 7, η 5 τονίζει με διακριτικό τρόπο τον πολυτελή της χαρακτήρα και αποτελεί το ιδανικό αντίπαλο δέος στην άρτι αφιχθείσα και στην ελληνική αγορά Mercedes E-Class.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η νέα σειρά 5 θα προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα κινητήρων από το σημερινό μοντέλο, με αιχμή του δόρατος μια νέα plug-in υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης η οποία αναμένεται να έχει αυτονομία σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία που θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα. Σε πρώτη φάση όμως, δεν αναμένεται να τοποθετηθεί το τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης των 1.5 λίτρων και έτσι βασικός κινητήρας θα είναι και πάλι ο δίλιτρος τετρακύλινδρος.

Για να λειτουργούν απρόσκοπτα και πιο αποτελεσματικά τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης με τα οποία θα εξοπλίζεται, η νέα BMW 5 θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt. Αυτά θα περιλαμβάνουν λειτουργία αυτόνομης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο μέχρι ένα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας, εξελιγμένο σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και πλήρως αυτόνομη πέδηση, σε όλες τις ταχύτητες.

Από άποψη συνδεσιμότητας η νέα Σειρά 5 θα είναι εξοπλισμένη με ένα πέμπτης γενιάς συστήματος iDrive, που χρησιμοποιείται και στη νέα Σειρά 7. Επίσης το μοντέλο θα διαθέτει, ίσως στον προαιρετικό του εξοπλισμό, το νέο σύστημα επικοινωνίας οδηγού – αυτοκινήτου Air Touch, το οποίο επιτρέπει με κινήσεις των χεριών στο χώρο να ενεργοποιούνται μια πλειάδα λειτουργικών του αυτοκινήτου. Από τη σειρά 7 αναμένεται να κατέβουν στην κατηγορίας της 5 και οι προβολείς τεχνολογίας Laser, στο προαιρετικό εξοπλισμό πάντα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!