Πινελιές ανανέωσης στο Citroen Picasso (video)

Πινελιές ανανέωσης στο Citroen Picasso (video)
Πιο σύγχρονο αισθητικά, πιο πλούσια εξοπλισμένο και με έναν νέο κινητήρα θα είναι σύντομα κοντά μας το πολυμορφικό Citroen Picasso.

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς πολυμορφικού μοντέλου της Citroen παρουσιάστηκε το 2013 σε εκδόσεις πέντε και εφτά θέσεων. Τρία χρόνια μετά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για μια αισθητική ανανέωση, πιο σύγχρονα στοιχεία εξοπλισμού και ένα νέο κινητήρα βενζίνης.

Η πιο άμεσα αισθητή αλλαγή του μοντέλου –και στις δύο εκδόσεις του- είναι αυτή στο εμπρός μέρος, που πλέον χρησιμοποιεί στοιχεία από τη σχεδίαση του Cactus. Στο πίσω μέρος, επίσης, έχουν αλλάξει τα φωτιστικά σώματα που πλέον έχουν γίνει περισσότερο γλυπτά. Νέα χρώματα στο αμάξωμα, τροχοί 17 ιντσών, δυνατότητα διχρωμίας στην οροφή και ένα ασημί χρώματος διακοσμητικό «τόξο» που διατρέχει κατά μήκος τα πλευρά της οροφής του αμαξώματος από την εμπρός έως την πίσω κολώνα στην 7θέσια εκδοχή Grand Picasso, αποτελούν τα στοιχεία αναβάθμισης της εμφάνισης του μοντέλου.

Στο εσωτερικό τα ανανεωμένα Picasso διατηρούν τον κεντρικά τοποθετημένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ πλέον υπάρχει ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής επτά ιντσών και μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας συσκευών. Στον εξοπλισμό έχει επίσης προστεθεί και η δυνατότητα αυτόματου ανοίγματος της πέμπτης πόρτας, με το πέρασμα του ποδιού του οδηγού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Πιο πλήρης όμως είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας, καθώς η Citroen έχει προσθέσει σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας (cruise control), το οποίο ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου στα δεδομένα της κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, και ενεργής πέδησης.

Στα μηχανικά μέρη οι αλλαγές είναι σαφώς πιο περιορισμένες, καθώς το νέο στοιχεία αφορά στην υιοθέτηση του κινητήρα βενζίνης PureTech των 1.2 λίτρων με ισχύ 130 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων EAT6.

Οι τιμές των ανανεωμένων Picasso δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τις αντίστοιχες των υπαρχόντων εκδόσεων, ενώ η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!