Κινητήρας από αυτοκίνητο σε… πατίνι; (video)

Κινητήρας από αυτοκίνητο σε… πατίνι; (video)
Μπορεί ένα κινητήρας αυτοκινήτου που αποδίδει 140 ίππους να είναι τόσο μικρός για να τοποθετηθεί σε ένα πατίνι; Ναι, αν είναι ο Ecoboost της Ford.

Μια νέα γενιά συμπαγών τρικύλινδρων μηχανικών συνόλων του λίτρου, έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο τους κινητήρες βενζίνης χάρη στην υψηλή ισχύ τους, την οικονομία τους και το πολύ χαμηλό μέγεθος και βάρος τους. Ένας από τους πρωταγωνιστές κινητήρες του downsizing, είναι και ο Ecoboost της Ford, ο οποίος παρά τα μόλις 999 κ.εκ. της χωρητικότητας των κυλίνδρων του, διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος έως και 140 ίππων.

Θέλοντας να δείξει πόσο συμπαγής, ελαφρύς και ταυτόχρονα δυνατός είναι αυτός ο κινητήρας, η Ford στρατολόγησε το γνωστό πρωταγωνιστή σε ταινίες καταστροφής και δράσης του Χόλιγουντ, τον τεράστιο σε μέγεθος Ντόλφ Λούντγκρεν.

Όντας και χημικός μηχανικός, εκτός όλων των άλλων γνωστών από τη μεγάλη οθόνη ιδιοτήτων του, ο Σουηδός ηθοποιός αναλαμβάνει το ρόλο του «τρελού επιστήμονα», που εφευρίσκει διάφορες παράδοξες χρήσεις για τον κινητήρα Ecoboost.

Μια από αυτές είναι και η τοποθέτησή του σε ένα πατίνι, που ως στόχο έχει να σπάσει το φράγμα ταχύτητας των 100 χλμ./ώρα.

Με έναν τόσο δυνατό κινητήρα αυτό δεν είναι διόλου δύσκολο, ωστόσο και ο skater πρέπει να έχει την ανάλογη τόλμη.

Δείτε τη συνέχεια επί της οθόνης, όπου το σατυρικό video «αποκαθηλώνει» ταυτόχρονα την εικόνα του σκληρού και ατσάλινου Λούντγκρεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!