Ακούγεται η μηχανολογική τελειότητα; (video)

Ακούγεται η μηχανολογική τελειότητα; (video)
Ένα από τα καλύτερα supercars αυτού του πλανήτη, η Ferrari F12 tdf, είναι ο ιδανικός ενορχηστρωτής της «συμφωνίας για 12 κυλίνδρους».

Είναι ευχής έργο που κάποιοι αγοραστές πανάκριβων και συλλεκτικών supercars, δεν τα αγοράζουν μόνο ως επένδυση, με σκοπό να τα κλειδώσουν σε κάποιο υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η Ferrari F12 tdf, παρότι θα κατασκευαστεί σε μόλις 799 αντίτυπα, φαίνεται ότι φτάνει κυρίως στα χέρια όχι μόνο εξαιρετικά εύπορων κατόχων, αλλά και ταυτόχρονα εραστών της ταχύτητας και της απόλαυσης της οδήγησης.

Ένας τέτοιος ιδιοκτήτης της εκπληκτικής F12 tdf μας δίνει τη δυνατότητα να ακούσουμε τον εκπληκτικό V12 κινητήρα του μοντέλου, με την ατμοσφαιρική τροφοδοσία και την ισχύ των 780 ίππων να ανεβάζει τις στροφές του έως τις 8.500 σ.α.λ. και να γεμίζει υπέροχα μηχανολογικά ηχοχρώματα την πίστα του Σπα στο Βέλγιο.

Καταιγιστικός ρυθμός αύξησης και μείωσης των στροφών του κινητήρα, απίστευτα γρήγορες αλλαγές σχέσεων και επιτάχυνση που κόβει την ανάσα, φέρνουν στο νου καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα και όχι μοντέλα παραγωγής.

Υπενθυμίζουμε ότι η F12 tdf μπορεί να βασίζεται στην F12 Berlinetta, που είναι ένα κλασικό coupe με κινητήρα εμπρός και κίνηση πίσω, ωστόσο έχει δεχτεί σημαντικές βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο.

Είναι 110 κιλά ελαφρύτερη από την απλή F12, έχει 40 ίππους μεγαλύτερη ισχύ, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, πιο γρήγορο στη λειτουργία του κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και φυσικά βελτιώσεις σε γεωμετρία ανάρτησης και φρένα, ώστε να αποτελεί το ιδανικό «όπλο» για χρήση σε πίστα.

Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε και από το γεγονός ότι στην ιδιόκτητη πίστα της Ferrari, στο Φιοράνο, η F12 tdf πραγματοποίησε ταχύτερο γύρο σε χρόνο 1.21, τον αμέσως καλύτερο μετά το 1.19:70 της La Ferrari των περίπου 1.000 ίππων.

Απολαύστε την αρμονία του υπέροχου αυτού αυτοκινήτου στο φυσικό του περιβάλλον και δώστε ένταση στα ακουστικά σας, καθώς στο όχι πολύ μακρινό μέλλον ένας τέτοιος ήχος θα αναπαράγεται μόνο από τα ηχεία και όχι από τους κινητήρες των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!