Μάρκεζ: «Έπρεπε να ρισκάρω»

Μάρκεζ: «Έπρεπε να ρισκάρω»
Ο Μαρκ Μάρκεζ τόνισε ότι έπρεπε να πάρει τα ρίσκα του, αφού κινδύνευε να μείνει πολύ πίσω αν πήγαινε πιο συντηρητικά.

Την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία έχασε στη Γαλλία ο Μαρκ Μάρκεζ. Ο Ισπανός πίεζε για να πλησιάσει τον Χόρχε Λορένθο, ενώ είχε πτώση, γεγονός που τον οδήγησε στην τελευταία θέση, αφού κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα. Πάντως, όπως δήλωσε και ο ίδιος, δεν μπορούσε να μη ρισκάρει, αφού θα έμενε πολύ πίσω σε αυτή την πίστα, αν είχε πιο συντηρητικό αγώνα.

«Ήταν κρίμα το ατύχημα σήμερα. Είχα καλό ρυθμό, αλλά αυτά μπορούν να συμβούν, όταν είσαι στο όριο σε κάθε γύρο. Μπορούσα να είχα επιλέξει έναν πιο συντηρητικό αγώνα, αλλά εδώ μπορείς να τερματίσεις πολύ πίσω, αν το κάνεις αυτό. Οπότε, σήμερα έπρεπε να πάρω ρίσκα. Είδα ότι έχανα έδαφος στην επιτάχυνση και έπρεπε να καλύψω τα νώτα μου στα φρένα.

Τελικά, έχασα το μπροστινό και έπεσα. Το θετικό είναι ότι κατάφερα να πάρω τρεις βαθμούς και είμαι μόνο πέντε μακριά από τον Χόρχε Λορένθο στη βαθμολογία, που δεν είναι πολύ. Τώρα έχουμε μία σειρά από πίστες, τις οποίες βρήκαμε λίγο δύσκολες την περασμένη χρονιά, όμως είναι αρκετά διαφορετικές από τη Χέρεθ και το Λε Μαν. Γι' αυτό ελπίζω να είμαι γρήγορος και να έχω μερικούς καλούς αγώνες», είπε ο αναβάτης της Repsol Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!