Η VW προκαλεί την Tesla και την Google

Η VW προκαλεί την Tesla και την Google
Η Volkswagen θέλει να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση και από ότι φαίνεται, δεν διστάζει να τα βάλει με εταιρείες που πρωταγωνιστούν το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, η Volkswagen θέλει να πάρει τον έλεγχο των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μέχρι και το 2025. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστούν αρκετά μοντέλα που θα... μπαίνουν στην πρίζα, ενδεχομένως και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 480 χιλιόμετρα αυτονομία, που θα φορτίζει σε 15 λεπτά, θα έχει επαρκείς χώρους για μια οικογένεια και θα κοστίζει όσο ένα συμβατικό βενζινοκίνητο μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, όμως είναι ένα από τα σχέδια της Volkswagen για το -άμεσο- μέλλον!

Ο Διευθυντής μάρκετινγκ της φίρμας, Γιούργκεν Στάκμαν, είπε: «Δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις από τους νέους στο χώρο της αυτοκίνησης. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι σήμερα έχουμε εμπειρία σε εξαιρετικά περίπλοκους τομείς, όπως η ανάπτυξη κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας αγώνας λογισμικού και υλικού (software & hardware) ώστε να μάθουμε ποιος πιάνει την κορυφή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η πραγματική πρόκληση όμως για τις νεοσύστατες εταιρείες είναι να φτάσουν τα σημερινά επίπεδα ποιότητας των αυτοκινήτων, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ καλά "προπονημένη" σε αυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!