Οι Σιρμάσις-Σίμινς παραμένουν πρώτοι στην γενική!

Gazzetta team
Οι Σιρμάσις-Σίμινς παραμένουν πρώτοι στην γενική!
Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον του εθνικού μας αγώνα που θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή 8 Μαϊου στις 16.00 το μεσημέρι στη Λαμία. Για την ώρα τον αγώνα οδηγεί το πλήρωμα των Σιρμάσις-Σίμινς με Skoda Fabia R5

Με ολοκληρωμένη την 9η Ειδική Διαδρομή «Ελάτεια-Καρυά» μήκους 33.86 χλμ. το πλήρωμα Σιρμάσις-Σίμινς με Skoda Fabia R5 παραμένει στην κορυφή του αγώνα. Οι Καγιετάνοβιτς-Μπαράν νίκησαν την 9η ειδική με χρόνο 24:21.3 και ακολούθησαν πίσω τους οι Σιρμάσις-Σίμινς με Skoda Fabia R5 +9.9 δευτ. και τρίτοι βρέθηκαν οι Αθανασούλας-Παναγιωτούνης με Skoda Fabia R5 +19.2 δευτ.

Οι Λούκιανουκ-Καπούστιν με Ford Fiesta R5 σταμάτησαν από ξαφνική βλάβη και προσπάθησαν να επιδιορθώσουν το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο αλλά συνέχισαν απλά χάνοντας την επαφή με τους πρώτους. Όπως ενημερωθήκαμε είχαν ζημιά στην ανάρτηση.

Μετά την 9η Ειδική Διαδρομή «Ελάτεια-Καρυά» η σειρά γενικής κατάταξής διαμορφώνεται ως εξής;

1ος Σιρμάσις 2:08:42.5

2ος Αθανασούλας +1:18.5

3ος Ταράμπους+ 1:54.2

Ο αγώνας όμως έχει άλλες τρείς ειδικές διαδρομές με την μεγαλύτερη «Ελάτεια-Καρυά» των 33.86 χλμ. να επαναλαμβάνεται.

Ο αγώνας τερματίζει στη Λαμία στις 16.04

Οι οδηγοί μετά την 9η Ειδική Διαδρομή έκαναν δηλώσεις

1 KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw FORD Fiesta R5
«Το πρωινό ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά σήμερα δεν είχαμε... δουλειά μεταξύ των ειδικών. Όλα πήγαν καλά».

2 LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman FORD Fiesta R5
«Στην τελευταία ειδική πέσαμε σε μια λακκούβα που δεν υπήρχε στις σημειώσεις μας και χτυπήσαμε την εμπρός αριστερή ανάρτηση. Πιστεύω ότι θα την επισκευάσουμε στο Service και θα συνεχίσουμε».

3 TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel SKODA Fabia R5
«Χθες ήταν καλύτερα, γιατί σήμερα δεν αισθάνομαι καλά στις ειδικές. Το αυτοκίνητο είναι καλό, δεν είχαμε κλαταρίσματα. Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ, αλλά όχι με την ταχύτητά μας. Ο Λάμπρος είναι τοπικός και πολύ γρήγορος, και χάσαμε χρόνο, αλλά είμαστε ακόμη 3οι. Στενοχωρήθηκα με αυτό που συνέβη στον Lukyanuk».

4 BOTKA David - SZELES Peter CITROEN DS3 R5
«Το πρωινό ήταν καλό για μας. Επιτέλους, κάναμε τρεις ειδικές χωρίς πρόβλημα. Η πρώτη γλιστρούσε πολύ, η δεύτερη ήταν ταχύτερη και η μεγάλη ήταν πολύ καλή».

6 JEETS Raul - TOOM Andrus SKODA Fabia R5
«Το πρωινό ήταν καλό για μας, δεν κάναμε λάθη. Η μεγάλη και η δεύτερη ειδική γλιστρούσαν πολύ, κυρίως επειδή είμαστε το τρίτο αυτοκίνητο στο δρόμο. Σήμερα μας άρεσαν περισσότερο οι ειδικές, μας ταιριάζουν καλύτερα».

8 KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian FORD Fiesta R5
«Το πρωινό ήταν καλό, ήταν δύσκολο να καθαρίζεις το δρόμο. Η πρώτη ειδική γλιστρούσε, το ευχαριστηθήκαμε. Στο δεύτερο loop θα προσπαθήσουμε να είμαστε κάπως ταχύτεροι, αλλά με το νου μας στον τερματισμό, γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις κλατάρισμα ή έξοδο, ειδικά στην τρίτη ειδική».

9 ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias SKODA Fabia R5
«Σήμερα ήταν καλύτερα για μας. Πιέσαμε λίγο στην πρώτη ειδική, και στην Ελάτεια λίγο παραπάνω. Στο επόμενο loop δε θα πιέσουμε, καθώς στόχος μας είναι να διατηρήσουμε πίσω μας τον Τarabus και να τερματίσουμε στη 2η θέση».

10 KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz FORD Fiesta R5
«Ήταν δύσκολο πρωινό για μας, αλλά είναι καλό ότι βρισκόμαστε εδώ. Οι ειδικές είναι ωραίες».

11 SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs SKODA Fabia R5
«Νιώθουμε καλά. Είναι λυπηρό που ο Αlexey έχασε τόσο χρόνο. Για το υπόλοιπο μπορώ να χαλαρώσω, μιας και ο επόμενος οδηγός είναι ένα λεπτό πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθώ στο ράλλυ, αφού ειδικά η τελευταία ειδική είναι πολύ δύσκολη, και δεν είναι εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο δρόμο».

17 CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel SUBARU Impreza WRX STI
«Πάλι οι ειδικές ήταν πολύ απαιτητικές, αλλά το πρωινό ήταν καλό για εμάς. Η μεγάλη ειδική ήταν τρομερή, θέλαμε μόνο να επιβιώσουμε. Αυτό το ράλλυ δεν είναι κατάλληλο για αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά είναι διασκεδαστικό και κοντεύουμε στον τερματισμό, που είναι και ο στόχος μας».

18 RANGA Peter - BAN VIKTOR MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Στην πρώτη ειδική ήμασταν πολύ προσεκτικοί, αλλά χάσαμε χρόνο γιατί χάσαμε μία διασταύρωση. Η δεύτερη ήταν πολύ καλή, την ευχαριστηθήκαμε, και η Ελάτεια ήταν η δυσκολότερη ειδική που έχω κάνει ποτέ. Είμαστε στη 2η θέση και στόχος μας είναι να τερματίσουμε σε αυτήν».

24 "IAVERIS JUNIOR" - KOLTSIDAS Spyros MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Δεν πιέζουμε, ειδικά αφού είδαμε πως ο βασικός μας αντίπαλος εγκατέλειψε. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προσεκτικά για να τερματίσουμε, καθώς έχει αρχίσει να πονάει το αριστερό μου χέρι».
Μπορείτε να παρακολουθείτε live την εξέλιξη του αγώνα εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!