Μπροστά ο Σίρμασις, έχασε χρόνο ο Αθανασούλας

Μπροστά ο Σίρμασις, έχασε χρόνο ο Αθανασούλας

Μπροστά ο Σίρμασις, έχασε χρόνο ο Αθανασούλας

Με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Ράλι Ακρόπολις, ο Λετονός Ραλφς Σίρμασις προηγείται στη γενική κατάταξη μόλις 8 δεύτερα μπροστά από τον Ρώσο Αλεξέι Λουκιάνουκ. Έχασε χρόνο ο Αθανασούλας.

Παρελθόν αποτελεί η πρώτη ημέρα του Ράλι Ακρόπολις, αφού ολοκληρώθηκαν οι έξι πρώτες ειδικές διαδρομές. Με το πέρας αυτών ο Λετονός Ραλφς Σίρμασις είναι στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τον Ρώσο Αλεξέι Λουκιάνουκ να ακολουθεί δεύτερος όντας μόλις 8 δεύτερα πίσω του.

Τρίτος είναι ο Τσέχος Γιάρομιρ Ταράμπους στα +19,5 δεύτερα, ενώ ο... δικός μας Λάμπρος Αθανασούλας βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο Έλληνας οδηγός έχασε χρόνο στην έκτη ειδική λόγω της φθοράς των ελαστικών, με τον ίδιο να τονίζει ότι θέλει να παραμείνει στη μάχη στην αυριανή τελευταία ημέρα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

1 KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw FORD Fiesta R5

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Πιέζαμε πολύ σκληρά, αλλά στο φρενάρισμα δεν υπήρχε αντίδραση. Συνεχίζουμε τον αγώνα με τον εαυτό μας».

2 LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman FORD Fiesta R5

«Τρελή ειδική. Στην αρχή είχε πρόσφυση, έφθειρε τα λάστιχα, μετά πήγαμε αργά για να τα προστατέψουμε. Αύριο δε θέλουμε να κάνουμε άλλα λάθη».

3 TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel SKODA Fabia R5

«Η ειδική ήταν τρελή, λόγω λάσπης. Αύριο ελπίζουμε να είναι ακόμα καλύτερα. Θέλαμε να πάμε γρήγορα, και είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα».

6 JEETS Raul - TOOM Andrus SKODA Fabia R5

«Δεν κάναμε μεγάλα λάθη, το αυτοκίνητο είναι καλό. Η ειδική γλιστρούσε πολύ».

9 ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias SKODA Fabia R5

«Γλιστρούσε, πήγαμε πιο αργά από ό,τι μπορούσαμε. Θέλαμε όμως να γυρίσουμε στο Service και να ολοκληρώσουμε την ημέρα. Είναι δύσκολο ράλλυ, η πρώτη ειδική “έφαγε” πολύ λάστιχο. Αύριο θέλουμε να είμαστε στη μάχη».

10 KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz FORD Fiesta R5

«Οι συνθήκες στην ειδική είναι τελείως διαφορετικές, έχει λάσπη, γλιστράει πολύ. Έχουμε σκληρά λάστιχα, τα οποία καταστράφηκαν έπειτα από δύο ειδικές».

11 SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs SKODA Fabia R5

«Πολλή λάσπη, σαν να οδηγείς χειμώνα με καλοκαιρινά ελαστικά. Αύριο θα έχουμε νέα ελαστικά και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα».

12 TLUSTAK Antonin - KUCERA Ladislav SKODA Fabia R5

Εγκατέλειψε πριν από την ειδική, λόγω προβλήματος στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

17 CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel SUBARU Impreza WRX STI

«Προστατεύσαμε το αυτοκίνητο, ώστε να φτάσουμε στον τερματισμό αυτής της πολύ δύσκολης ειδικής».

18 RANGA Peter - BAN VIKTOR MITSUBISHI Lancer EVO IX

«Είναι σαν οδήγηση στον πάγο. Τα λάστιχα είναι τελειωμένα και η ειδική γλιστράει. Ήμασταν αρκετά γρήγοροι σήμερα, βρισκόμαστε σε καλή θέση».

19 JACQUET RIOS Jose Luis - VARGAS PEOA Hernan MITSUBISHI Lancer EVO X

«Βγήκαμε από το δρόμο. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την πρώτη μέρα».

Best of internet