Τι έχει και κοστίζει 800.000€;

Gazzetta team
Τι έχει και κοστίζει 800.000€;
Αυτή η Porsche 911 Turbo του 1994 ονομάζεται Flachbau και έχει κατασκευαστεί σε μόλις 76 αντίτυπα.

Ένας έμπορος σπορ αυτοκινήτων στη Βρετανία πρέπει να θεωρεί πολύ τυχερό τον εαυτό του. Κατάφερε να εντοπίσει την εξαιρετικά σπάνια αυτή έκδοση με την επωνυμία Flatnose στα αγγλικά, που σημαίνει επίπεδη μύτη. Αυτό το προσωνύμιο το κέρδισε το μοντέλο λόγω των σχεδόν οριζόντια τοποθετημένων εμπρός φώτων, που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός επίπεδου εμπρός μέρους.

Τα φώτα, όταν χρησιμοποιούνται ανασηκώνονται, ενώ αυτή η ειδική έκδοση της τελευταίας αερόψυκτης έκδοσης του επίπεδου, turbo εξακύλινδρου κινητήρα των 3.6 λίτρων, διαθέτει και αυξημένη ισχύ στους 385 από τους 360 ίππους της απλής Turbo.

Ένα ακόμα στοιχείο που οδήγησε τον Πολ Μίκαελς της Hexagon Classics να τοποθετήσει στο όρια της στρατόσφαιρας την τιμή αυτού του μοντέλου, ήταν η καινούρια κατάστασή του, παρά τα 22 χρόνια που έχει στην πλάτη του.

Τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει δεν ξεπερνούν τα… 1.000, που αποτελούν όνειδος για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ο οποίος φαίνεται πως ήταν ένας πλούσιος συλλέκτης και διόλου εραστής της αυτοκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!