Πρώτες δοκιμές στη Formula1 για Λατιφί (vid & pics)

Πρώτες δοκιμές στη Formula1 για Λατιφί (vid & pics)

Τις πρώτες δοκιμές με μονοθέσιο Formula1 έκανε ο 20χρονος Καναδός δοκιμαστής της Renault, Νικολά Λατιφί, καθώς θα πρέπει να πάρει την αγωνιστική άδεια.

Πρώτες δοκιμές στη Formula1 για Λατιφί (vid & pics)

Για πρώτη φορά σε μονοθέσιο της Formula1 μπήκε ο Νικολά Λατιφί. Ο 20χρονος Καναδός είναι δοκιμαστής της Renault από τον περασμένο Μάρτιο, όμως θα πρέπει να γίνει κάτοχος της αγωνιστικής του άδειας. Γι' αυτό και την Πέμπτη έκανε τις πρώτες του δοκιμές με τη γαλλική ομάδα στο Σίλβερστοουν. Εκεί μπήκε στο τιμόνι της Ε20, που χρησιμοποίησε η προκάτοχος Lotus το 2012 με κινητήρα V8.

Ο νεαρός άσος ξεκίνησε την καριέρα του από την ευρωπαϊκή Formula 3, όπου είχε και μία παρουσία στο βάθρο, όπως και στη Formula Renault 3.5. Από το 2014 συμμετέχει σε μερικούς αγώνες του GP2, όπου θα λάβει μέρος τη φετινή χρονιά, με τη σεζόν να ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον τρόπο που εξελίχτηκαν τα πράγματα.

Το βασικό ήταν ότι πραγματοποίησα τη μικρότερη απόσταση των 300 χιλιομέτρων, όμως μπορούσαμε ακόμα περισσότερα επειδή όλα κύλησαν ομαλά. Είναι ωραία αίσθηση, όταν μπαίνεις στο μονοθέσιο για πρώτη φορά, ειδικά όταν είναι της Formula1. Στόχος ήταν να πάρω μερική σιγουριά στο μονοθέσιο. Δεν δοκιμάσαμε πράγματα με το στήσιμο επειδή δεν ήταν επίσημη μέρα δοκιμών.

Όμως, ένιωσα καλά και βοήθησε η προετοιμασία μου στη φυσική κατάσταση. Ο σβέρκος μου πονάει λίγο, όμως αυτό αναμενόταν, καθώς δεν έχω οδηγήσει μονοθέσιο από τις τελευταίες δοκιμές του GP2 πριν από 1,5 μήνα. Ήταν καλό μονοθέσιο για την ομάδα και ο κινητήρας V8 ακουγόταν ωραία στο Σίλβερστοουν. Δεν υπήρχε τόση τεχνολογία, όπως στο τωρινό μονοθέσιο, επειδή δεν υπήρχε υβριδικό σύστημα», δήλωσε ο Λατιφί.

Best of internet