O πιο... ανούσιος αγώνας drag (video)

Gazzetta team
O πιο... ανούσιος αγώνας drag (video)
Τι κοινό έχει ένα Ariel Atom 3.5R, ένα Smart Fortwo και ένα... φορτηγάκι-τροχόσπιτο της Volkswagen; Τίποτα -πέρα από τους τέσσερις τροχούς-, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το Top Gear να τα στήσει στην ευθεία και να δει πιο κερδίζει!

Το Top Gear αποφάσισε να οργανώσει τον πιο... ανούσιο αγώνα στην ιστορία της αυτοκίνησης, με τα μοντέλα που πήραν μέρος να είναι ένα Smart Fortwo, ένα Volkswagen California και ένα Ariel Atom 3.5R. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι άπειρες, περισσότερες από τις ομοιότητες, με το πιο γρήγορο από τα τρία να ξέρουμε από την αρχή ποιο είναι.

Το Ariel Atom χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο κινητήρα με 350 ίππους και 329 Nm ροπής και με σύμμαχο το χαμηλό του βάρος, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τα 402 μέτρα σε 10,6''! Όπως καταλαβαίνουμε, βγαίνει αμέσως εκτός συναγωνισμού. Τι γίνεται όμως με τα άλλα δύο; Μπορεί το Smart Fortwo των 70 ίππων να τα βάλει με το τροχόσπιτο της Volkswagen; To πρώτο, αποδίδει 70 ίππους και έχει τελική μόλις 151 χλμ./ώρα, ενώ το δεύτερο κινείται από έναν 2.0 Bi-TDi με 180 άλογα, με σημαντικά αυξημένο βάρος. Ποιος θα κερδίσει; Δείτε το βίντεο για την απάντηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!