Θα αγόραζες αυτή την Toyota GT 86; (video)

Gazzetta team
Θα αγόραζες αυτή την Toyota GT 86; (video)
Η shooting brake εκδοχή της GT86 δεν είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιου άγνωστου σχεδιαστή αλλά ένα πρωτότυπο που έφτιαξε η ίδια η Toyota.

Σχεδιάστηκε από μια δημιουργική ομάδα της Toyota Αυστραλίας, κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία και παρουσιάστηκε στο Σίδνεϋ. Μοναδικό προς το παρόν και με τον χαρακτηρισμό του «πρωτότυπου», αυτό το shooting brake δημιούργημα που προέκυψε από το αμάξωμα του σπορ κουπέ Toyota GT86, θα χαρακτηριζόταν ως ιεροσυλία. Αν δεν είχε την αιγίδα του αρχιμηχανικού του μοντέλου, Τετσούγια Τάντα. Την έχει όμως και έτσι οφείλουμε να το θεωρήσουμε μια πολύ σοβαρή πρόταση με ένα ακόμα πιθανότερο μέλλον.

Για την ιστορία ή για τη συλλογή σας στο φάκελο των «άχρηστων πληροφοριών», τα αμαξώματα shooting brake ονομάστηκαν έτσι από τους φίλους και συμμάχους Βρετανούς. Αυτοί είχαν τη φαεινή ιδέα, ως γνήσιοι λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση (βλ. κυνήγι αλεπούς), να συνδυάσουν το σπορ χαρακτήρα ενός κουπέ με την πρακτικότητα ενός station, που να χωρά τον εξοπλισμού του κυνηγιού.

Δημοφιλή κυρίως τη δεκαετία του ’60, επανήλθαν τρόπο τινά στη μόδα μέσα από τη φρενήρη προσπάθεια πολλών κατασκευαστών τη νέα χιλιετία να παρουσιάσουν κάθε πιθανή και απίθανη κατηγορία αμαξώματος προς τέρψιν και άγραν νέων πελατών.

Η Toyota GT86 shooting brake δεν διαφοροποιείται μηχανικά από την κoυπέ εκδοχή, που σημαίνει ότι διαθέτει τον ίδιο boxer κινητήρα των 2.0 λίτρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία και ισχύ 200 ίππων, κιβώτιο έξι σχέσεων και μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Αυτό που περιμένουν προφανώς οι δημιουργοί του μοντέλου, είναι οι αντιδράσεις του κοινού στη νέα τους πρόταση για να πάρουν την απόφαση να το στείλουν στη μουσείο της εταιρείας στην Ιαπωνία, ή στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων τους σε όλο τον κόσμο. Κάντε τους λοιπόν τη χάρη και σχολιάστε ελεύθερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!