Φερστάπεν vs Κβιάτ

Gazzetta team
Φερστάπεν vs Κβιάτ
Ο Μαξ Φερστάπεν θα πάρει τη θέση του Ντανιίλ Κβιάτ στη Red Bull από το Γκραν Πρι της Ισπανίας και το gazzetta.gr συγκρίνει τους δύο πιλότους.

Με αφορμή την απόφαση της Red Bull να αντικαταστήσει τον Ντανιίλ Κβιάτ με τον Μαξ Φερστάπεν, το gazzetta.gr μπαίνει στο... τρυπάκι να συγκρίνει τους δύο πιλότους, με βάση τα όσα έχουν πράξει στο ντεμπούτο τους και συνολικά στη Formula1, καθώς και πριν μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Στο σύνολο προηγείται ο Κβιάτ

Συνολικά στην F1 είναι λογικό να προηγείται ο Κβιάτ, αφού βρίσκεται στο άθλημα από το 2014, ενώ ο Φερστάπεν μπήκε πέρυσι. Έτσι, λοιπόν, ο Ρώσος έχει 40 εκκινήσεις σε 42 συμμετοχές, 2 παρουσίες στο βάθρο, 124 βαθμούς με καλύτερο αποτέλεσμα τη δεύτερη θέση στην Ουγγαρία πέρυσι.

Από τη μεριά του, ο Ολλανδός μετράει μέχρι τώρα 23 εκκινήσεις σε ισάριθμες συμμετοχές, 62 πόντους και καλύτερο αποτέλεσμα την τέταρτη θέση, όπου έχει τερματίσει δύο φορές.

Στο ντεμπούτο παίρνει... κεφάλι ο Φερστάπεν

Ωστόσο, ο Φερστάπεν έχει κάνει καλύτερο ντεμπούτο από τον Κβιάτ. Ο 18χρονος στην παρθενική του σεζόν είχε... ταμείο 19 εκκινήσεις σε 19 συμμετοχές, 49 βαθμούς, ενώ οι δύο τέταρτες θέσεις ήρθαν στην περσινή πρώτη του χρονιά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ντεμπούτο του Κβιάτ ήταν πολύ πιο... φτωχό, με δεδομένο ότι σε ίδιες εκκινήσεις το 2014 μάζεψε μόλις 8 πόντους και καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η ένατη θέση (από εκεί είδε τρεις φορές την καρό σημαία), ενώ είχε και 5 εγκαταλείψεις έναντι 4 του Φερστάπεν.

Κυρίαρχος στα καρτ ο ένας, τίτλο στο GP3 ο άλλος

Πάντως, δεν μπορεί να γίνει ακριβής σύγκριση και στο τι έχει κάνει ο καθένας πριν τη Formula1. Ο μεν Φερστάπεν είναι κυρίαρχος στα καρτ με 12 τίτλους, ενώ τερμάτισε τρίτος στην παρθενική του χρονιά στη Formula3.

Ο δε Κβιάτ ήταν τρίτος στο Eurocup Formula Renault 2.0, δεύτερος στο Formula Renault 2.0 NEC, τρίτος στο Formula Renault UK Finals Series το 2011, δεύτερος στο Eurocup Formula Renault 2.0, δεύτερος στο Formula Renault 2.0 Alps το 2012, ενώ έχει και ο Ρώσος ένα τίτλο στην κατοχή του, αυτόν του GP3 το 2013.

Φερστάπεν έχεις ταλέντο!

Όμως, οι δύο προαναρθέντες έχουν δύο μεγάλες διαφορές. Η πρώτη είναι ότι ο Φερστάπεν μπήκε στην F1 πριν καν συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής, ενώ ο Κβιάτ λίγο πριν κλείσει τα 20. Τέλος, ο Ολλανδός με το... καλημέρα έχει δείξει τις ικανότητές του.

Διαθέτει ταλέντο, τσαγανό και ωριμότητα στην οδήγησή του κάτι που είναι σπάνιο για οδηγό σε τέτοια ηλικία και σε τέτοιο επίπεδο. Εν αντιθέσει, ο Ρώσος δείχνει περισσότερο να έχει επιπολαιότητα και χρειάστηκε χρονιά... προσαρμογής, όπως ήταν το ντεμπούτο του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!