Και το όνομα αυτού, Kodiaq

Gazzetta team
Και το όνομα αυτού, Kodiaq
Το νέο μεγάλο, εφταθέσιο SUV της Skoda απέκτησε όνομα και η έκδοση παραγωγής θα εμφανιστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Στην πρωτότυπη μορφή του ως Vision S, το μεγάλο SUV της Skoda παρουσιάστηκε στις αρχές του 2016 και συγκεκριμένα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Τώρα η τσεχική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την ονομασία του μοντέλου παραγωγής, η οποία, όπως όλοι γνωρίζαμε από δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα είναι Kodiaq.

Το μόνο σημείο που μας ξέφυγε ήταν η ορθογραφία, καθώς η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί την επίσημη κατάληξη του νησιού της Αλάσκας και της ομώνυμης αρκούδας Kodiak από την οποία η Skoda πήρε το όνομα, αλλά το γράμμα q.

Οτιδήποτε γνωρίζουμε μέχρι στιγμή για το Skoda Kodiaq είναι τα στοιχεία του πρωτότυπου μοντέλου, τα οποία όμως, αν εξαιρέσει κανείς την αισθητική του φουτουριστικού εσωτερικού, θα περάσουν μάλλον αυτούσια και στο μοντέλο παραγωγής.

Το Kodiaq λοιπόν βασίζεται στο πλαίσιο MQB του ομίλου VW και το εντυπωσιακό του αμάξωμα έχει μήκος 4,7 μέτρα, πλάτος 1,9 και μεταξόνιο 2,79. Το πρωτότυπο είχε εξαθέσια διάταξη, σε τρεις σειρές καθισμάτων, το μοντέλο παραγωγής ωστόσο θα είναι εφταθέσιο.

Από μηχανολογική άποψη το αυτοκίνητο που είδαμε στη Γενεύη ήταν plug in hybrid και σίγουρα θα υπάρχει μια τέτοια έκδοση στην γκάμα του Kodiaq, ίσως όμως όχι εξ’ αρχής. Βασικός κινητήρας γνωστός 1.4 TSi που για την περίσταση αποδίδει 156 ίππους και μαζί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 55 ίππων δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων.

Καθώς το Vision S ήταν τετρακίνητο, ισχύ στους πίσω τροχούς παρείχε ένα ακόμα ηλεκτρικός κινητήρας 116 ίππων. Η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς όλων των κινητήρων φτάνει στους 225 ίππους με αποτέλεσμα το μεγάλο Skoda να είναι ένα ταχύ αυτοκίνητο, με τελική ταχύτητα πάνω από 200 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα.

Το Kodiaq θα διατίθεται φυσικά και με συμβατικά συστήματα κίνησης, δηλαδή με τους γνωστούς TSi και TDi κινητήρες βενζίνης και ντίζελ αντίστοιχα, η χωρητικότητα των οποίων θα ξεκινά από τα 1.4 λίτρα. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός και σε όλους τους τροχούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!