Κυριαρχία Nissan στο πρωτάθλημα Super GT (video)

Gazzetta team
Κυριαρχία Nissan στο πρωτάθλημα Super GT (video)
Με δύο νίκες στις κατηγορίες GT500 και GT300 με τα GT-R Nismo, η Nissan επιβεβαίωσε την κορυφαία παρουσία της στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

O δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος Super GT πραγματοποιήθηκε στις 4 Μάιου στο Fuji Speedway, όπου το #1 GT-R NISMO GT500 ξεκινώντας από την τέταρτη θέση στην εκκίνηση, κατέκτησε την πρώτη θέση, νικώντας για δεύτερη φορά στη σειρά μετά τον πρώτο γύρο στην Okayama.

Στην κατάταξη του GT300, το #3 GT-R NISMO GT3, πέρασε πρώτο από την καρό σημαία, κατακτώντας την κορυφή της κατηγορίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χαρίζοντας έτσι τη δεύτερη νίκη και στις δύο κατηγορίες στον αγώνα των 500 χλμ του Fuji.

Ξεκινώντας από την τέταρτη θέση της εκκίνησης τον αγώνα, το #1 GT-R με οδηγούς τον Ρόνι Κουινταρέλι και τον Τσούγκο Ματσούντα κατάφερε μόλις στο 10 γύρο να περάσει στην πρώτη θέση. Με πολύ προσεγμένη στρατηγική δύο pit stop στον αγώνα των 110 γύρων, η ομάδα πανηγύρισε στο τέλος μια πανάξια νίκη.

Στην κατηγορία GT300, το #3 GT-R των Χοσίνο και Μαρντένμπορο,. ξεκίνησε τον αγώνα από την πέμπτη θέση και κέρδιζε θέσεις διαδοχικά, με αποκορύφωμα την νίκη. Αυτή η νίκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Μαρντέμπορο, απόφοιτο του προγράμματος Nissan PlayStation GT Academy, που μετατρέπει τους παίκτες του δημοφιλούς video game, σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε τις πιο συναρπαστικές στιμές των δύο κατηγοριών του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!