Που θα δεις όλα τα Mini; (video)

Gazzetta team
Που θα δεις όλα τα Mini; (video)
Παλιά και νέα Mini κατά… χιλιάδες, θα παραταχθούν και φέτος στη διεθνή τους συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο.

Στην κωμόπολη Λόμελ του Βελγίου θα πραγματοποιηθεί, από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου, η 38η Διεθνής Συνάντηση Mini.

Η συνάντηση διοργανώνεται από το Mini Fun Club του Βελγίου και ήδη τα εισιτήρια γα το χώρο όπου θα μπορούν οι συμμετέχοντες να κατασκηνώσουν και θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες εκδηλώσεις, έχουν εξαντληθεί.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, θα είναι η παρουσία και η ομιλία του πρώην οδηγού ράλι Ράουνο Αάλτονεν, ο οποίος κέρδισε το ράλι Μόντε Κάρλο με το κλασικό Mini το 1967.

Το πρόγραμμα του πενθημέρου θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, παρουσιάσεις Mini Club, διαγωνισμούς για το πιο όμορφο, το πιο δυνατό και το πιο… φασαριόζικο Mini, καθώς και μια έκθεση με ανταλλακτικά και αξεσουάρ για κλασικά και σύγχρονα μοντέλα της μάρκας.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 130 τοπικά και εθνικά club Mini, ενώ αναμένονται πάνω από 3.500 συμμετέχοντες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν φυσικά τα κλασικά Mini που παράγονταν αδιάλειπτα από το 1959 έως και το 2000, σε εκδόσεις που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Εδώ θα μπορέσει να δει κανείς τα Mini Moke, Mini pick up, ανοιχτά Μini, station Mini καθώς και εκατοντάδες custom παραλλαγές που ανταγωνίζονται σε φαντασία και πολυπλοκότητα κατασκευής.

Το ιστορικό μοντέλο ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις δεκαετίες παραγωγής του και, ταυτόχρονα, έδωσε μια νέα κατεύθυνση στη βιομηχανία αυτοκινήτου καθώς ήταν το πρώτο μοντέλο που συνδύαζε την τοποθέτηση του κινητήρα εγκάρσια, την κίνηση στους εμπρός τροχούς και την ενσωμάτωση του κιβωτίου ταχυτήτων στο κάτω μέρος του κινητήρα –όπως οι μοτοσικλέτες.

Τα μηχανικά του μέρη ήταν τόσο συμπαγή, που στο μήκους 3.0 μέτρων αμάξωμά του μπορούσαν να χωρέσουν τέσσερις επιβάτες και λίγες αποσκευές.

Ακριβώς για το λόγο αυτό το Mini χαρακτηρίστηκε το δεύτερο πιο σημαντικό μοντέλο στην ιστορία του αυτοκινήτου, μετά το Ford Model T και ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα ελάχιστα ιστορικά μοντέλα, που αποτελεί το βασικό μέσο μετακίνησης για χιλιάδες πιστούς φίλους του σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!