Με αυτή την καντίνα τρως «βρώμικο» παντού! (video)

Με αυτή την καντίνα τρως «βρώμικο» παντού! (video)
Ένας Φιλανδός μετέτρεψε ένα Mercedes-Unimog σε... κινητό εστιατόριο και δεν φοβάται τις καιρικές συνθήκες ούτε τη μορφολογία του εδάφους, καθώς προσφέρει φαγητό όπου κι αν του ζητηθεί!

Ο Σάμι Ρέπο είναι ένας Φιλανδός -φωτογράφος στο επάγγελμα- που πήρε την απόφαση να μετατρέψει ένα από τα πιο ικανά εκτός δρόμου οχήματα σε... καντίνα. Αρχικά φαίνεται σαν μια περίεργη ιδέα χωρίς προφανή οφέλη, ωστόσο οι λόγοι που εξηγεί ο ίδιος, αιτιολογούν την επιλογή του. Όπως αναφέρει, δουλεύει κυρίως σε διάφορα event που διοργανώνονται είτε από εταιρείες, είτε από τον υπόλοιπο κόσμο και έπρεπε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα στη χώρα του, ώστε ο πάγος και τα χιόνια να μην μπαίνουν εμπόδιο στη δουλειά του.

Επιπλέον, συχνά τον καλούν να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διάφορες δεξιώσεις και πάρτι γενεθλίων που διεξάγονται σε δυσπρόσιτα κτήματα στη Φινλανδική ύπαιθρο, κάτι που βάζει «φρένο» σε ένα συμβατικό φορτηγό, ειδικά αν κληθεί για κάτι τέτοιο τους χειμερινούς μήνες που το χιόνι ανεβάζει τα επίπεδα δυσκολίας. Το αυτοκίνητο που έχει βασιστεί η ιδέα του είναι το Unimog U 318 και πάνω σε αυτό έχει τοποθετήσει μια ολόκληρη κουζίνα που περιλαμβάνει ο,τι μπορεί να ζητήσει στην ώρα της δουλειάς του.

Ο εξοπλισμός του έγινε ειδική παραγγελία από την Ισπανία και ο σχεδιασμός κατά τον ίδιο παραπέμπει στην παραδοσιακή Φινλανδική λογική, ενώ έχει φροντίσει να καλύψει με ειδική επίστρωση όλες τις οπές ώστε να μην εισχωρεί το νερό μέσα στην καντίνα. Μέσα σε αυτή μπορούμε να βρούμε έναν μεγάλο φούρνο, νεροχύτη, επιφάνειες κοπής και εργασίας γενικότερα, κουζίνα αερίου, διάφορα μαγειρικά σκεύη και ένα μεγάλο μπόιλερ που εξασφαλίζει την παροχή ζεστού νερού. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, ο Ρέπο σκέφτεται την περαιτέρω εξέλιξη του Unimog και την προσαρμογή ενός κινητού σπιτιού πάνω του, ώστε να μην μπορεί κυριολεκτικά τίποτα να τον σταματήσει και να κάνει ακόμη μεγαλύτερα ταξίδια!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!